2013.11.19. | Röplabda

Szerda este a Fáy utcában játszik Challenge-kupa mérkőzést a Vasas Óbuda, az összecsapás előtt pedig a Vasas legendáját Komjáti Andrást köszöntjük hatvanadik születésnapja alkalmából.

Az utóbbi két évben az első körben búcsúztunk a Challenge-kupától, tavaly egy verhető norvég csapat ellenében, azelőtt pedig egy szupererős azeri csapattól kaptunk ki. A versenysorozat mostani mezőnye sem tűnik gyengének, de a Vasas-Óbuda a Közép-európai Ligában már megmutatta idén ősszel, hogy nemzetközi szinten sem súlytalan a csapat. Egy biztos, idei első, és reméljük, nem utolsó ellenfelünk, az LP Kangasala ellen a maximumot kell hozni.

Reméljük szépszámú nézősereg előtt, hiszen mind a lányok, mind Komjáti András megérdemli a figyelmet. A Vasas-függőkön túl ott lehetnek a lelátón a TEVA-Vasas vízipólósai, és több olyan egykori legendás labdarúgó – az ünnepelten kívül –, mint Raduly József, Berendy Pál, Tamás Gyula, Lakinger Lajos, Müller Sándor, Zombori Sándor.

Visszatérve ellenfelünkre, a finnek kicsit hullámzóan kezdték hazájuk bajnokságát, három győzelem mellé három vereség is becsúszott nekik idén ősszel. A csapatuk hasonlóan fiatal a Vasaséhoz, a kapitányuk, Maria Tuominen a maga 31 évével képviseli a rutint, a többiek viszont 1990 után születtek. Sokan közülük tagjai a finn utánpótlás-válogatottaknak.
A játékosok többsége nem teljesen profi státuszú, tehát az edzések mellett dolgoznak vagy tanulnak.
Az LP Kangasala két légióst foglalkoztat a 2013/14-es szezonban, a holland Nicole Koolhaast és az amerikai Kayla Jettert. Utóbbi ugyanúgy egy amerikai egyetemi gárdából került a Finnországba, mint nálunk Sareea Freeman, ráadásul a két lány ismeri is egymást.

A Kangasala edzője az a Tuomas Alatalo, aki igazi sikeredzőnek számít a finn ligában, hiszen eddigi pályafutása során összesen három aranyat és egy bronzot szerzett. Emellett pedig három kupaelsőséggel is büszkélkedhet.
„Való igaz, ez a hatodik szezonom már a finn bajnokságban, igaz a Kangasalánál csak most nyáron kezdtem el a szakmai munkát irányítani. Eddig idehaza vegyesen teljesítettünk, várjuk, hogy a nemzetközi színtéren is megmutassuk magunkat a budapesti meccsen. Biztos, hogy érdekes találkozó lesz, két rendkívül fiatal csapat feszül majd egymásnak.” – mondta el honlapunknak Tuomas Alatalo.

És akkor ezek után ejtsünk szót a mieinkről, a Vasas-Óbuda gárdáját aligha kell bárkinek is bemutatni, ezért elsősorban arra voltunk kíváncsiak, milyen lelkiállapotban készülnek a lányok a szerdai meccsre. Erre Tálas Zsuzsanna adta meg a választ:
„- Teher nincs rajtunk, sőt, azt se feltétlenül mondanám, hogy ez a legfontosabb esemény ősszel, de biztos, hogy nagy lesz az érdeklődés és emiatt nagyon lelkesek vagyunk. Már a Maribor ellen is rengeteg pluszt hozott ki belőlünk a Fáy utcai hangulat, most is erre számítok. Láttuk az ellenfelet videón, két felállásban is, azt tudjuk, hogy van egy 197 cm magas átlójuk, ő tűnik a legveszélyesebb fegyverüknek. Részünkről a nyitás-nyitásfogadást kell rendezni, mert azon sok minden múlhat.” 

dan     

 

 

 

 


Hirdetések