2013.11.08. | Ökölvívás
Az oroszországi Anapa ad otthont november 8-17. között a 15-16 éves korú fiúk kontinensviadalának. Kozák László révén a Vasas képviselője is ott lesz a Fekete-tenger partján.

A magyar válogatott teljes csapattal, tizenhárom versenyzővel indul a viadalon, a keretszűkítésre, az utazók kiválasztásra a felkészülés hajrájában, a tatai edzőtáborban került sor. 
„Nyáron a korosztályos világbajnokságon ugyan én képviseltem a magyar színeket, de egyáltalán voltam biztos a dolgomban, hiszen nemrégiben a junior OB döntőjében alulmaradtam kaposvári riválisommal szemben. Az edzőtáborban mindenesetre elszántan dolgoztam, és örülök, hogy a szövetségi kapitány ismét mellettem döntött. Igyekszem a bizalmat meghálálni, jó lenne éremmel hazatérni. Az indulók pontos listája nem ismert még, de látatlanban is mondhatom, hogy az orosz, az ukrán és az azeri küldöttségből várható a legkeményebb ellenfél.” – magyarázta Kozák László

A tehetséges ökölvívó szeptembertől tartozik a Vasas-Süllős csapatához, ekkor igazolt az Edőcs István SE-ből Angyalföldre. „Úgy éreztem a továbblépés, a fejlődés érdekében váltanom kell. A Fáy utcában Ráth Miklós és Csík Csaba irányítja az edzéseimet, amik mondhatom elnyerték a tetszésemet. Remek a szakmai színvonal, a fizikális rész nagyon kemény, minden egyes alkalommal alaposan megdolgoztatnak minket trénereink.” 

A tizenöt esztendős fiatalember három esztendeje ismerkedett meg az ökölvívással. Jelenleg a Csanádi Árpád Általános Iskola és Gimnázium tanulója, és a tanintézet adta lehetőségeket kihasználva délelőtt, délután is fejlesztheti sportbéli képességeit. Vele együtt abban bizakodunk, hogy az eddig elsajátítottakat már most Oroszországban is eredményesen alkalmazza.


Hirdetések