2013.10.29. | Ökölvívás
Kaposváron küzdöttek meg egymással a bajnoki érmekért a 15-16 éves versenyzők, ahonnan a Vasas-Süllős küldöttsége két éremmel tért haza.

A városi sportcsarnokban méltó és színvonalas körülmények között rendezték meg a junior ökölvívók elsőszámú hazai versenyét. A negyvennyolc résztvevő szakosztály névsorában természetesen a Vasas-Süllős nevét is olvashattuk, a Fáy utcai edzőteremből hatan léptek szorítóba a somogyi megyeszékhelyen.
Különböző ringbeli előélettel rendelkező fiatal bokszolóink, felkészítő mestereik Csík Csaba és Ráth Miklós véleménye szerint, valamennyien szépen helytálltak.

Csík Csaba, Ráth Miklós, Kozák László
Csík Csaba, Ráth Miklós, Kozák László

Hárman közülük hamar búcsúztak. A 60 kg-os újoncnak számító Árpád Viktor, a „B” ágra kapott besorolást, és a 63 kg-os Szuhi Jánoshoz hasonlóan, első mérkőzésén vereséget szenvedett. Így járt a tavalyi serdülő OB döntőse, az ebben a korcsoportban elsőéves Varga Zsolt is a 70 kg-osok között.
A legkönnyebb súlycsoportban (50 kg) Virágh Renátó élete első hivatalos összecsapást megnyerte, majd a másodikon alulmaradt, és a hatodik helyen zárt.

Egy-egy ezüstérem jutott a mieinknek 66 és 80 kg-ban. Kozák László első meccsét technikai KO-val nyerte, majd ezt követően kétszer is egyhangú pontozással bizonyult jobbnak vetélytársainál. A fináléban kiegyenlített összecsapáson, megosztott pontozással szenvedett vereséget a hazai közönség előtt bokszoló riválisával szemben. Kóczé Artúr első bajnoki érmét szerezte meg Kaposváron. A döntőbe két sima győzelemmel jutott, ott azonban gyulai ellenfele jobb volt nála.

Kóczé Artúr
Kóczé Artúr

Ráth Miklós edző:
- Elsősorban annak örülök, hogy két érmesünk megszolgálta az előzetes elvárásokat. A diákolimpián mutatott teljesítményük alapján mindkettőjüket a döntőbe vártam. Ott Kozák vitatható körülmények között maradt alul, míg Kóczé elizgulta a meccsét. Varga Zsoltban korai búcsúja ellenére is jóval több van, csakúgy mint a most bemutatkozó Virágh Renátóban, aki három évvel ezelőtt nálunk szerezte meg az alapokat, és hosszú kihagyás után mostanában tért vissza a Fáy utcába.
Arra meg kifejezetten büszkék vagyunk, hogy teljesítménye alapján Kozák László és Kóczé Artúr is tagja lett a korosztályos válogatott keretnek.

Eredmények:
50 kg: 6. Virág Renátó
66 kg: 2. Kozák László
80 kg: 2. Kóczé Artur


                                                          fotó: Bilics József Bill/Felix Promotion

 


Hirdetések