2013.10.26. | Ökölvívás
Tehetséggondozó programot indított a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány. Ennek keretében az idei tanévben pontosan száz – nyolc tizennégy év közötti – gyerek fejlődését követik kitüntetett figyelemmel.

A kiemelkedő képességű gyerekeket – köztük sportolókat – a nyáron megtartott Erzsébet-táborok szakmai vezetői választották ki. Közéjük került a Vasas-Süllős ökölvívó szakosztályának serdülő és diákolimpiai bajnok reménysége Rostás Ármándó is. A programról a Vasas tavaly elkészült edzőcsarnokában tartottak sajtótájékoztatót, ahol a boksz táborok egyik szakmai vezetője Erdei Zsolt is megjelent.

A kiválasztottak az Erzsébet Talentum Program jóvoltából két ingyenes tehetséggondozó táborban vehetnek részt: a zánkai Erzsébet-táborban két négynapos – egy őszi és egy tavaszi – turnusban, ahol kiscsoportos, személyre szabott képzést kapnak a szakmai vezetőik irányításával.
A szakmai vezetők és a programot szervező Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány munkatársai a tehetséggondozó táborok közötti időszakban is folyamatosan kapcsolatban maradnak a gyerekekkel.

Csík Csaba a Vasas-Süllős edzője:
- Rostás Ármándót képességeire – amelyeket mi már jól ismertünk – a balatonberényi táborban figyeltek a program irányítói. Nem csupán „szakmai” szempontokat vettek figyelembe, hanem a fiatalok személyisége is döntő szerepet játszottak a kiválasztásban. Büszkén mondhatom Ármándó minden területen megállta a helyét, ami nem is csoda, hiszen kulturált viselkedésű, jó családi hátterű fiú, aki ráadásul a tanulással sem áll hadilábon. Korához képest képzett öklöző, aki remélem még sok örömet szerez nekünk majd a ringben.

Csík Csaba, Erdei Zsolt, Ráth Miklós, Rostás Ármándó
Urbán László, Erdei Zsolt, Ráth Miklós, Rostás Ármándó

fotó: Doba István

 


Hirdetések