2013.10.18. | Röplabda
Bár már négy hazai bajnokin túl van a Vasas Óbuda együttese, a java csak most kezdődik. Bemutatkozó sajtótájékoztatót tartott bajnok és kupagyőztes csapatunk.

A Folyondár utcai bázistól egy ugrásra, a Mikovinyi utcai Eszencia vendéglőbe várta a sajtó képviselőit Markovits László a Vasas SC elnöke, Bús Balázs szakosztályelnök, Óbuda-Békásmegyer polgármestere, Kormos Csaba, a főtámogató FHB Bank ügyvezető igazgatója, Vatai Gabriella szakosztály-igazgató, Jókay Zoltán vezetőedző, és természetesen Fördős László, a klub és a röplabdázók tiszteletbeli elnöke.

A 2013-2014-es idény játékoskeretéből iskolai elfoglaltsága miatt hiányzott Fábián Fanny és Tálas Zsuzsanna, ám a többiek: Benkó Bettina, Gubicza Laura, Sareea Freeman, Lévai Vivien, Ludmán Réka, Miklai Zsanett, Pekárik Eszter, Stefanik Orsolya, Szabó Adrienn, Tóth Andrea és Vacsi Evelin személyesen is bemutatkoztak. Láthattuk másik egyesült államokbeli légiósunkat is, ám Allegra Wells mégsem csatlakozik a csapathoz. Vállsérülése nem javul, így az a döntés született, hogy hazájában gyógykezelteti magát. Esetleges pótlásáról még zajlanak az egyeztetések.

Csapatképek és a játékosok portréfotói>>

Bús Balázs köszöntőjében hangsúlyozta: jó döntést hoztak két esztendeje, amikor szorosabbra fűzték a kerület és a klub kapcsolatát. Példaértékűnek nevezte a szakosztályban folyó munkát. Kormos Csaba kiemelte: mind az FHB Bank, mind a Vasas jelmondatában szerepel a család szó, a közös értékrend biztos alapot teremtett az együttműködéshez. Markovits László arról beszélt, hogy a Vasas-család mennyire büszke röplabdázói teljesítményére. Páratlan dolog nemcsak a fővárosban, de az egész országban is, hogy a serdülőktől kezdve a felnőttekig egy klub viszi a prímet. Vatai Gabriella elmondta: tavaly esélytelenül is sikeresek voltunk, idén minden feltétel adott ahhoz, hogy ne adjuk alább.

Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

Négy sorozatban is bizonyíthatunk. Egyértelműen megfogalmazódott, hogy a bajnoki és a Magyar Kupa elsőségünket meg kell védeni, a Challenge-kupában minél tovább szeretnénk jutni, a Közép-Európai Liga sorozatban pedig győzelmeket akarunk felmutatni.

Jókay Zoltán vezetőedző optimistán várja a kihívásokat:
- Sűrű program vár ránk az idényben, több fronton kell helytállnunk. Remélem bírni fogjuk, elkerülnek majd a sérülések és a betegségek, mert a nagy menetelés során szükség lesz az összes játékosra.
Az a tény, hogy együtt maradt a tavalyi csapat és kiváló légiósokkal erősödtünk, beindította a fantáziámat. Most ugyan kiderült, hogy az egyik amerikaira nem számíthatunk, de az eddig elvégzett munka alapján úgy gondolom, hogy nem csak tanulnivalónk, hanem keresnivalónk is lesz a nemzetközi porondon. Ehhez persze minden egyes alkalommal kellő bátorsággal kell pályára lépnünk, és ki kell használni a társaknak Sareea Freeman képességeit is. Ő biztosan új színt jelent a mezőnyben, komoly csapásmérő lehet majd a meccseinken.


                                                                                           fotó: Doba István

További képek az eseményről>>


Hirdetések