2013.10.16. | Röplabda
A hétvégén – egy szezonnyi kihagyás után – ismét Közép-Európa Liga mérkőzést játszik a Vasas Óbuda. Elsőként legnagyobb hazai riválisunkkal találkozunk idegenben, Gödöllőn.

Felpörögnek az események, hiszen három nap alatt háromszor szólítják pályára a Vasas csapatát. A TEVA-Gödöllő együttesén túl, az UTE, majd az MTK-vá változott BSE lesz az ellenfél a hazai pontvadászatban pénteken és vasárnap. Valószínűleg a keret valamennyi tagja játéklehetőséget fog kapni az összecsapásokon Jókay Zoltán vezetőedzőtől.

Nem volt zavartalan a felkészülés időszaka, hiszen különböző okokból többen is hiányoztak az edzésekről. Tálas Zsuzsanna és Vacsi Evelin például a magyar válogatott tagjaként Izraelben járt, ahol a második világbajnoki selejtezőkört vette sikerrel válogatottunk.

Tálas Zsuzsa
                                                  fotó: Doba István

„A szövetségi kapitány ezúttal bőven biztosított számomra játéklehetőséget. Amikor csereként beálltam próbáltam a biztos dolgokat választani, és elsősorban Sándor Renátára építeni a támadásainkat. Rengeteg mindent tanultam, ami már odakint is bátrabbá tett a pályán. A végére azért elfáradtam, nem tudtam folyamatosan magas szinten koncentrálni, de szerencsére feladó társammal jól kiegészítettük, kisegítettük egymást az ilyen helyzetekben.” – értékelt Tálas Zsuzsanna, majd így folytatta – „A nyáron csupán rövid időszakot hagytunk ki, az alapozás is jól sikerült, amerikai légiósunk pedig komoly erősítést jelent számunkra, úgyhogy bizakodó vagyok az elkövetkezendő időszakkal kapcsolatban.”

A center Sareea Freeman edzőmeccseken már bemutatkozott a csapatban, egyértelműen új színt hozott játékunkba gyorsaságával, ütőmagasságával egyaránt.

„Némiképpen újdonság számunkra a játéka, ám nekem már Fehérváron is az ütők mondták meg milyen figura következik, úgyhogy ilyen szempontból visszatérek a „gyökerekhez”. A testméretéből adódóan más magasságokban játszik mint ami nálunk megszokott, de azzal, hogy többnyire a levegőben tartózkodik, mégiscsak megkönnyíti a dolgomat. Az edzőnk meg mindig mondja, hogy még többet és többet foglalkoztassam, de tény, hogy mindig ott van, várja a labdát. Kevés ilyen centerrel találkoztam eddig közelről.”  – mondta el véleményét feladónk.


Hirdetések