2013.09.19. | Birkózás
Parádéztak a vasasos lányok a világbajnokság csütörtöki versenynapján. Sastin Marianna felért a csúcsra: világbajnok lett, Barka Emese pedig bronzéremmel váltott tagsági kártyát a világelitbe.

Jól sikerült a formaidőzítés, elképesztő teljesítménnyel rukkolt ki a Vasas mindkét versenyzője a budapesti világbajnokságon.

Kacsó Tibor, Barka Emese, Markovits László, Sastin Marianna

 Az 55 kg-os Barka Emesének a bemutatkozó mérkőzésén, mindössze ötvennégy másodpercre volt szüksége a győzelemhez, majd török ellenfele sem állította nehéz feladat elé a negyeddöntőben. A fináléért régi riválisa, az idei Európa-bajnok, korábbi világbajnok svéd Mattssonnal kellett megküzdenie. Az északi lány jóval erősebb és mozgékonyabb volt, Emese két percig tudott hárítani, utána viszont nem volt kétséges a győztes kiléte. A bronzmeccs előtt a magyar szakvezetés legnagyobb feladat az volt, hogy fejben túllendítsék őt, a kellemetlen vereségen. Úgy tűnik sikeresen munkálkodtak, mert a bolgár Hrisztova egyik akcióját a mérkőzés harmadik percében megkontrázta és mindjárt kétvállra is fektette vetélytársát.

Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

Sastin Marianna ezen a világbajnokságon visszatért az 59 kg-osok mezőnyébe, és gyakorlatilag átgázolt riválisain. Az első – és egyben utolsó – pontokat csupán a negyedik, legutolsó meccsén tudták ellene megcsinálni, pedig akkor már túl volt például a tavalyi vb bronzérmes mongol Tungalagon is. Persze az, hogy bolgár ellenfele a fináléban vert helyzetből egyenlített és nyerésre is állt huszonnyolc másodperccel a vége előtt, lehet sokakat elbizonytalanított volna, de nem Mariannát. Előbb valósággal kisöpörte Juszeint a szőnyegről, amivel gyakorlatilag már a zsebében érezhette az aranyat, ám ő a biztonság kedvért még tusolta is a bolgárt.

Sastin Marianna, Wöller Ákos

A két ifjú hölgy jóvoltából gyönyörű napot zártunk. Céltudatosságukat, elszántságukat ismerve pedig biztosak lehetünk abban, hogy fognak még örömet szerezni nekünk a jövőben is.

Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

A világbajnokság pénteki versenynapján láthatjuk a Vasas negyedik indulóját, Godó Kittit, aki a 67 kg-os mezőnyben mutatkozik be.

Godó Kitti
Godó Kitti

Eredmények:
55 kg
nyolcaddöntő:
Barka Emese–K. Pouri-Lane (új-zélandi) tus 4:0-nál
negyeddöntő:
Barka Emese–Bediha Gun (török) 8:0
elődöntő:
Sofia Mattsson (svéd)–Barka Emese 10:0
bronzmérkőzés:
Barka Emese–Mimi Hrisztova (bolgár) tus 3:0-nál

Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!
59 kg
nyolcaddöntő:
Sastin Marianna–Hou Min-ven (tajvani) 9:0
negyeddöntő:
Sastin Marianna–Tungalag (mongol) 7:0
elődöntő:
Sastin Marianna–Ito (japán) tus 5:0-nál
döntő:
Sastin Marianna–Tajbe Juszein (bolgár) 8:2


























                                                                                              fotó: Doba István


Hirdetések