2013.09.18. | Röplabda
Hétvégén – tizenhat együttes részvételével – tizenötödik alkalommal rendezte meg a Vasas, a Vihar Levente utánpótlás emléktornát.

A két korosztályban (U14 és U16) ezúttal is színvonalas mezőny gyűlt össze. A tavalyihoz hasonlóan, ezúttal is jó képességű külföldi csapatokat sikerült a Folyondár utcába csábítni a szakosztály vezetőinek. A meghatározó magyar nevelőegyesületeken (Békéscsaba, Nyíregyháza, Gödöllő, TF, Kecskemét) túl, olasz, lengyel, román, szlovák és horvát együtteseket is vendégül láthattunk.

Az előző bajnokin idény páratlan sikerei – bajnoki címek és érmes helyezések valamennyi korosztály bajnoki- és kupasorozatában – dacára a továbblépésen törték a fejüket a Vasas Óbuda irányítói. Egységes, a klubra jellemző képzés kialakítását tűzték ki célul. Változott az utánpótlás szakmai stáb névsora is, a legtehetségesebb játékosok, pedig már az idősebbek között bizonyíthatnak.

Emiatt aztán nem volt egyszerű a dolga ezen a tornán serdülőink (U16), valamint a gyermekek (U14) edzőinek, Kőnig Gábornak illetve Halász Mártának, hiszen még igencsak a csapatépítés elején tartanak. Persze az aktuális eredményességnél jóval többet számít a tanulás, a tapasztalatszerzés folyamata. Ezt a célt kiválóan szolgálta ez a rendezvény, hiszen kifejezetten erős ellenfelek ellen is pályára léptek fiataljaink.

Szombaton mindkét korosztályban a csoportmérkőzésekre, másnap pedig a helyosztókra került sor. A kisebbek veretlenül, míg a nagyobbak egy botlással jutottak az elődöntőbe, ahol azonban mindkét csapatunk vereséget szenvedett. Serdülőink a későbbi győztes Szatmárnémetivel, míg a gyermekek a békéscsabaiakkal szemben buktak el. Halász Márta tanítványai a folytatásban megszerezték a bronzérmet, ugyanez nem sikerült az U16-osoknak, akik a negyedik helyen zártak. 

A Vasas Óbuda játékosai:
U14: Ambrosio Melani, Harmat Borbála, Kotormán Réka, Lendvai Kata, Mézes Boglárka, Nagy Kata, Németh Anett, Papp Dóra Lujza, Pákay-Szabó Szonja, Punk Zsófia, Szedmák Réka, Tóth Blanka, Villám Csenge, Zelenék Zsófia.

U16: Balabás Barbara, Benedek Gabriella, Büki Dóra, Chrobot Noémi, Cicic Marija, Czettli Emese, Erdei Maja, Kalotai Zsófia, Madarász Kinga, Pádár Adrienn, Róth Anna, Schildkraut Fruzsina, Varga Zsófia, Villám Lilla.

A XV. Vihar Levente Emléktorna végeredménye:
U16:
1. CS ADEP Satu Mare (román)
2. Palas VK Levice (szlovák)
3. Kecskeméti Sportiskola
4. Vasas Óbuda
5. TEVA-Gödöllő
6. Slavia Bratislava
7. MOS Chrzanów (lengyel)
8. Pallavolo Ariano (olasz)

U14:
1. Nyíregyháza Móricz DSE
2. Békéscsabai RSE
3. Vasas Óbuda
4. TFSE-KRA
5. MOS Chrzanów (lengyel)
6. Palas VK Levice (szlovák)
7. Volley San Paolo Piacenza (olasz)
8. OK Mladost (horvát)








                                                                                                  fotó: Doba István


Hirdetések