2013.09.17. | Birkózás
Wöller Gergely egy győztesen megvívott mérkőzés után a legjobb tizenhat között vereséget szenvedett, és kiesett a világbajnokságon.

Nem sikerült Wöller Gergőnek a dobogó közelébe verekednie magát a Papp László Budapest Arénában. A szabadfogásúak 66 kg-os mezőnyében végül negyven birkózó állt rajthoz, emiatt a szervezők a mérlegelés után változtattak az eredeti sorsoláson. Wöllernek így jutott bemutakozásként a venezuelai Cesar Robertty Moreno, aki a három évvel ezelőtti vb-n 10. lett, az amerikai kontinens-bajnokságokon pedig egy harmadik hely a legjobb eredménye. 

Wöller Gergely

Egymás elleni meccsük első három percében mindketten megfontoltan birkóztak, előbb a venezuelai, majd a magyar birkózó kapott egy-egy pontot kitolásért. A második felvonásban aztán érvényesült a papírforma, két mögé kerüléssel, illetve egy újabb kitolással simán, 6-1-re győzött Gergő. 

Kevésbé sikerült jól a nyolcaddöntő, a korábban már Ázsia Játékokon is diadalmaskodó mongol Mandakhnaran Ganzorig ellen. A közép-ázsiai fiú lett volna egyébként eredetileg az első ellenfele. Kettejük összecsapása sajnos mindössze négy percig tartott. Már az első menetben elhúzott 4:0-ra a mongol, de egy gyors lábra támadás után szépített versenyzőnk. A folytatás azonban rémálomszerűen alakult, hiszen egy perc alatt háromszor is megpörgette Wöllert ellenfele, és ezzel le is zárult a párharc. 
Mivel a későbbiekben Ganzorig elbukta az elődöntőt, így Wöller Gergő sem mérkőzhetett tovább a vigaszágon, és jelentett végállomást számára így a legjobb tizenhat mezőnye.

Wöller Gergely

Wöller Gergely





Wöller Ákos

Wöller Gergely
                                                                                                 fotó: Doba István

 


Hirdetések