2013.09.15. | Birkózás
A hétfőn kezdő budapesti világbajnokságon a Vasas birkózói közül először Wöller Gergely ad számot felkészültségéről.

Holnap kora délután a férfi szabadfogásúak küzdelmeivel kezdődik meg a világbajnokság a Papp László Budapest Sportarénában. Két másik súlycsoport mellett, 66 kg-ban is szőnyegre lépnek a versenyzők, így a mi Wöller Gergelyünk is. A selejtezők délután egy órakor kezdődnek, és este hétkor, az ünnepélyes megnyitó után, kerül sor a döntőkre.

Ma este hat órakor azonban még a mérlegelés procedúrája vár a mezőnyre. „Másfél kiló plusz van jelenleg rajtam, de egyáltalán nem vészes a helyzet. Jól beöltözöm, és egy órányi mozgás alatt ez lemegy rólam. Ahhoz képest, amikor még 60 kg-ban versenyeztem, szinte ajándékként élem meg a mostani helyzetet.” – magyarázta Wöller Gergő vasárnap dél körül.

Wöller Gergely

Háromszoros Eb bronzérmes birkózónk már az aktív versenyzői pályafutásának befejezése utáni időkre is gondol. Tavaly ősz óta Finnországban dolgozik trénerként, és emellett készült fel a hazai rendezésű vb-re.

„Azt azért még nem jelenteném ki, hogy ez lesz az utolsó világversenyem, hiszen ha esetleg úgy alakul, hogy hazatérek a finnektől, akkor még képesnek érzem magam arra, hogy jó pár évet lehúzzak a szőnyegen. Most nyilvánvalóan nem tudtam százszázalékosan a saját felkészülésemre koncentrálni, délelőttönként, illetve hétvégeken tudtam edzeni, ám jó erőben vagyok. Ég bennem a bizonyítási vágy, amit a budapesti helyszín még tovább fokoz.”

A súlycsoport mezőnye nagyon kiegyenlített, ám Wöller a tavaszi felkészülési versenyeken jól teljesített, és a küzdősportokban cseppet sem meglepő módon rengeteg múlik a sorsoláson is. Ráadásul a sportág sajátosságaként az sem mindegy, hogy kitől kap ki esetleg az ember, hiszen a vigaszágon is oda lehet érni a dobogóra.

„Szeretném kihozni magamból, amit az edzéseken magamba „építettem”. Remélem segítségemre lesz a sportágban összegyűjtött húsz évnyi tapasztalat is, és azt gondolom, hogy a nyáreleji szabályváltozások is kedvezőek a saját szempontomból, tehát bizakodom. Ma még kicsit fáradt, de harcra kész vagyok, holnap már friss leszek, és bárkivel is kerülök össze, számíthat rá, hogy nekimegyek.” – zárta rutinos birkózónk.


Hirdetések