2013.09.13. | Röplabda
Az előző bajnokság bronzérmese ellen játszotta első hazai bajnokiját az új idényben a Vasas Óbuda. A győzelem egy percig sem volt kétséges, noha egy szettet elveszítettünk.

Vasas Óbuda – Linamar-Békéscsabai RSE 3:1 (18, 18, –16, 18) 
Folyondár utca, 120 néző. 
Vezette: Hóbor, Jámbor 

Vasas: Miklai 19, Vacsi 10, Fábián 2, Gubicza 6, Szabó A. 7, Stefanik 12. Csere: Tóth A. (liberó). 
Vezetőedző: Jókay Zoltán

Békéscsaba: Gerendeli 7, Soós 13, Pap 8, Leidgeb 8, Kanizsai 10, Ilyés 7. Csere: Molcsányi R. (liberó), Szpin, Gyenge, Korniss. 
Vezetőedző: Kormos Mihály 

A vendégek – velünk ellentétben – több alapemberüket elveszítették a nyáron, így senki sem számított különösebb izgalmakra a lelátón. Ehhez képest 0:5-el indítottunk, de az első technikainál már nálunk volt az előny, amit a szett végéig egyre nagyobbá tettünk. 

A második játékrész eleje mindkét oldalon a hibákról szólt, a szett első hét pontjából öt, rontott adogatásból született. A fölényünk azonban innen egyértelművé vált, volt olyan, hogy nyolc ponttal is mentünk, és a vége is alig lett kevesebb. 

Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

A magabiztos előny túlságosan megnyugtatta a csapatot, negatív előjellel másoltuk le az első felvonást. Mi vezettünk 7:4-re, de onnan csupán kilenc pontot szeretünk a csabaiak huszonegyével szemben, nem volt lélekemelő látni az alárendeltségünket. A pofon hatott, a végsőnek bizonyuló szettben megint mi irányítottunk és nyertünk gond nélkül.




































                                                                                        fotó: Doba István

 

 

 


Hirdetések