2013.09.09. | Atlétika
Idén is a Nike Budapest félmaraton keretén belül rendezték meg a 21 kilométeres táv országos bajnokságát. A nagyszabású verseny rajtjánál a Vasas atlétái mellett kiváló kajakosaink is ott voltak.

Érmes lett U23-as férfi csapatunk. Az összesített eredménylistán Jenkei Péter, Molnár Ákos és Molnár Donát idejénél csak egy hármas futott gyorsabban, így ezüstérmesek lettek a fiúk. Egyéniben Jenkei közel volt a dobogóhoz, végül 15 másodperccel csúszott le róla. 

Molnár Donát, Jenkei Péter, Molnár Ákos
Molnár Donát, Jenkei Péter, Molnár Ákos

A tizenháromezer induló között férfi kajakosaink is kipróbálták magukat. Igaz az eredeti tervekkel ellentétben Pauman Dániel és Kulifai Tamás „csak” váltóban teljesítette a távot, hiszen kora délután már Szolnokon volt jelenésük, az OB K1-5000 méteres versenyszámában. 
Pauman Dani páratlan mutatványa sikerült, hiszen Budapesten teljesítette a kitűzött távot, a Tisza-holtágon pedig bezsebelte a bajnoki aranyat. Tóth Dávid – aki előző nap K1 500-on lett magyar bajnok – és Schenk Áron viszont egyedül gyűrte le a 21,097 km-t. Egyszerre értek célba, elismerésre méltó 1:33.40-es idővel. 

Kulifai Tamás, Tóth Dávid, Schenk Áron, Pauman Dániel
Kulifai Tamás, Tóth Dávid, Schenk Áron, Pauman Dániel

Eredmények - félmaratoni OB: 
U23-as férfi csapat: 
2. Vasas (Jenkei, Molnár Á., Molnár D.) 3:42.50 

U23 férfi egyéni: 
4. Jenkei Péter 70.30 
6. Molnár Ákos 71.01 

felnőtt női csapat: 
7. Vasas (Móczó, Khell, Molnár E.) 4:42.34 

További fotók a versenyről>>


Hirdetések