2013.08.30. | Röplabda
Alig másfél héttel a magyar bajnokság rajtja előtt, edzőmérkőzések sorozatával készül a Vasas Óbuda a TF elleni nyitányra, valamint az ősz további hazai és nemzetközi megmérettetéseire.

Az elmúlt hétvégén Miskolcon négy mérkőzésen gyakorolhatták élesben az edzéseken elsajátítottakat a lányok, és cseppet sem mellékesen tornagyőzelemmel is gyarapíthatták önbizalmukat. A sikerbe egy apróbb botlás is belefért, ám ez az összképen nem változtatott. Jó úton jár a bajnokcsapat, bízhatunk abban, hogy a 2013/2014-es szezonban is csak a hátunkat nézik majd a honi riválisok.

„ A döntőben a TF-et, és előtte a Békéscsabát valamint a Rimaszombatot gond nélkül múltuk felül, a házigazdák ellen is vezettünk már 2:0-ra amikor a második sorunkat pályára küldtem. A legfiatalabbak ezen a meccsen bátortalanul játszottak, ez pedig egyenes út a vereséghez. Ettől eltekintve elégedett vagyok, kezd megmutatkozni az együtt töltött egy esztendő munkája, összeszokott csapat benyomását keltjük.” – értékelt Jókay Zoltán.

Erre az összhangra szükség is lesz, hiszen három fronton kell helytállni az ősszel. A magyar bajnokságon túl, egy év szünet után ismét indulunk a Közép-európai Ligában, novemberben pedig a finn LP Kangasala vár ránk a Challenge Kupa első fordulójában. 

„A tavalyinál mindenképpen bővebb létszámmal kell dolgoznunk az idény során, bár azt gondolom a két sorozat alapszakaszának negyven körüli meccsét egy tíz-tizenkét fős keretnek is illene teljesítenie. A célunk azonban az, hogy a fiatalajaink is fejődjenek, az NB I pedig lehetőséget ad arra, hogy a korosztályos küzdelmeknél magasabb hőfokon és színvonalon játsszanak.”
– folytatta a vezetőedző.

Az előző szezonban a bajnokságot valamint a Magyar Kupát is megnyerő csapat magja együtt maradt. Idén is a Vasasban játszik Fábián Fanny, Gubicza Laura, Lévai Vivien, Miklai Zsanett, Stefanik Orsolya, Szabó Adrienn, Tálas Zsuzsa, Tóth Andrea, Vacsi Evelin. 
A náluk fiatalabbak közül pedig az elképzelések szerint Benkó Bettina, Ludmán Réka és Pekárik Eszter kaphat főszerepet a magyar bajnoki meccseknek. Ők mindhárman tagjai a juniorválogatottnak, így a játéktudásukkal biztosan nem lesz gond, mentálisan kell felnőniük a feladathoz. Rajtuk kívül Jókay Zoltán biztos, hogy lehetőséget ad még több sajátnevelésű tehetséges ifistának is, Borlai Lili, Durst Anna, Novák Lilla és Petőváry Panni is megmutathatja majd, hogy mire képes éles helyzetben.

„Még tovább bővülhet a keretünk, hiszen rövidesen tesztelünk két egyesült államokbeli játékost, egy centert és egy több poszton használható ütőt. Egy menedzsercég ajánlataiból választottam ki őket. Sok száz társukhoz hasonlóan, ők is Európában próbálnak szerencsét a kinti egyetem elvégzése után. A felvételek alapján jó játékosok, remélem élőben is bizonyítják ezt, és akkor a segítségünkre lehetnek majd feladataink teljesítésében.”

A MEVZA, vagy más néven Közép-európai Liga idén nyolc csapattal zajlik majd, két-két magyar, szlovák, szlovén és osztrák együttes részvételével. A jelenlegi információk szerint október közepén hazai riválisunk a Gödöllő ellen kezdünk idegenben, majd a pozsonyi Doprastavot fogadjuk. 

„Ősszel nyilvánvalóan a nemzetközi feladatokra koncentrálunk, a magyar bajnokság alapszakaszában tulajdonképpen a hetedik hely, vagyis a rájátszás lehetőségének a kivívása a minimális elvárás. Persze ennél azt hiszem jóval merészebben tervezhetünk, de elsősorban a fiataljainkon múlik majd, hogy mire jutunk. Az első meccseken biztos, hogy a teljes keret játszik, de a későbbiekben a „nagyokat” főleg a MEVZA-ban szerepeltetem.” –
vázolta elképzeléseit Jókay Zoltán.

 


Hirdetések