2013.08.18. | Röplabda
Egy hetet töltött el a Velencei-tó partján a Vasas Óbuda csapata, röplabdázóink teljes lendülettel készülnek az előttük álló idényre.

Kemény munka, izomláz és jó hangulat. Talán ezek a kifejezések jellemzik legjobban a Vasas Óbuda női röplabdacsapatának elmúlt heti munkáját. Jókay Zoltán vezetésével ugyanis hosszú évek után először vett részt csapatunk nyári edzőtáborban, a helyszín a Budapesttől mintegy ötven kilométerre található Velence volt. A körülményekre nem lehetett panasz, a szállásul szolgáló apartmanházak ugyanis minden igényt kielégítettek, az edzések közti regenerálódást a nyugodt, csendes környezet mellett pedig többek között három kis méretű medence is segítette – a játékosok nagy örömére. 

A pihenés rá is fért a lányokra, hiszen nem kímélte őket vezetőedzőnk, Jókay Zoltán. A már megszokott, és egyébként kőkemény tornatermi edzéseken túl ugyanis ezúttal a szabadban, homokos talajon végzett gyakorlatok is színesítették a programot – ami már kevésbé váltott ki önfeledt vidámságot. 
Mindemellett pedig átlagosan napi harminc kilométer biciklizés is várt rájuk, hiszen az agárdi terem és a csapat szállása közti távot délelőtt és délután is kerékpáron kellett megtenni. Mi sem bizonyítja jobban az elvégzett munka keménységét és a lányok profi hozzáállását, hogy a csapat hét közepén leérkező gyúrója, Horváth Ákos eddig talán még soha nem bizonyult olyan népszerűnek röplabdázóink körében, mint itt Velencén. 
A közös esti filmnézéseken rendszerint békésen alvó játékosoknak a röplabda mellett jutott azért ideje a vacsora előkészítésére, a kártyázásra vagy egy-egy jó hangulatú beszélgetésre is, így az elmúlt egy hét, ha lehet még jobban összekovácsolta az egyébként is nagyon egységes csapatunkat.

Az edzőtábor szombati zárónapjára különleges meglepetéssel készült Jókay Zoltán vezető- és Buday Balázs másodedző, hiszen a röplabda helyett ezúttal csak a biciklik kerültek elő, a csapat ugyanis reggel elindult, hogy megkerülje a Velencei-tavat. A túrát törött küllők, leeső láncok és rosszul – vagy egyáltalán nem – funkcionáló váltók nehezítették, ám sem ez, sem pedig a táv felénél csapatunk útjába kerülő elárasztott aluljáró nem állhatott a lányok, és a – Tálas Zsuzsi ajánlására választott – gárdonyi fagyizó közé. A jól megérdemelt jutalom után a hátralevő kilométerek már jóval könnyebben teltek, a közös ebédet követően pedig hivatalosan is véget ért a velencei edzőtábor.

Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

Rendkívül fárasztó, de a jövőre nézve kétségtelenül hasznos héten van tehát túl a Vasas Óbuda röplabdacsapata, ám a pihenésre ezúttal sincs túlzottan sok ideje a lányoknak, hiszen hétfőn már két ismét két edzés vár rájuk, de most már a Folyondár utcában.

Sarlós Márton  

  

Hirdetések