2013.08.10. | Vívás
Férfi kardválogatottunk – soraiban Szilágyi Áronnal és Iliász Nikolásszal – a negyeddöntőig jutott a budapesti világbajnokságon.

Az argentinok elleni bemelegítő asszó után a franciák ellen már komolyan oda kellett tenniük magukat férfi kardozóinknak. A mérkőzés egyértelműen Iliász Nikolász 9-0-ás asszójáról marad emlékezetes, amellyel vert helyzetből hozta vissza a reményeinket. Szilágyi Áronnak ezután már nem jelentette gondot a nyolc közné vívnia a mieinket. 

Jöttek a románok, és úgy tűnt, egyre kiegyensúlyozottabb a magyar csapat, hiszen - elsősorban Szilágyinak köszönhetően - az elejétől kezdve vezettünk, volt, hogy 7-8 tussal is. A végére azonban visszajöttek keleti szomszédaink a meccsbe, olyannyira, hogy Szilágyinak 40-39-es hátrányból kellett vívnia Badeával az utolsó asszóban. Amikor 44-40-re fordított, gyakorlatilag mindenki hátradőlt a csarnokban és már azt figyeltük, hogy kit kaphatunk a négy között. Nos, ezután egészen hihetetlen dolgok történtek, Badea ötször is talált, így drámai körülmények között lemaradtunk az elődöntőről. 

Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

Helyette jöttek a helyosztók, amelyeket egy vereséggel (olaszok ellen), és egy győzelemmel (az USA ellen) zártuk, így a magyar férfi kardcsapat a hetedik helyen zárta a világbajnokságot. 
Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

Eredmények:
a tizenhat közé jutásért: 
Magyarország-Argentína 45:24 
(Gémesi +8, Iliász +7, Szilágyi +6, Gáll 0). 

nyolcaddöntő: 
Magyarország-Franciaország 45:40 
(Iliász +6, Szilágyi +6, Gémesi 0, Gáll -7)

negyeddöntő: 
Magyarország-Románia 44:45 
(Szilágyi +9, Gémesi -3, Iliász -7) 

az 5-8. helyért: 
Magyarország-Olaszország 41:45 
(Gémesi +3, Szilágy 0, Iliász -7) 

a 7. helyért: 
Magyarország-Egyesült Államok 45:44 
(Gémesi +8, Gáll 0, Szilágyi -7).

Iliász Nikolász, Gáll Csaba, Nemcsik Zsolt
                                                                                                     


Hirdetések