2013.08.08. | Vívás
Férfi kard egyéniben remekeltek a Vasas vívói a budapesti világbajnokságon. Szilágyi Áron bronzérmes lett, Szatmári András pedig a felnőttek között is berobbant a világ élmezőnyébe.

Kétségkívül az egyik legjobban várt versenyszámra, a férfi kardozók egyéni küzdelmeire került sor szerda délután a Syma-csarnokban. Erről a nézőszám is árulkodott: rengetegen látogattak ki, hogy figyelemmel kísérjék a három magyar főtáblást, akik közül ketten a Vasas vívói voltak. Ezen a napon az orosz Kovaljev  bizonyult a mumusunknak, hiszen mindkettőjüket ő búcsúztatta.

Szilágyi Áron

Olimpiai bajnokunk, Szilágyi Áron szereplését természetesen óriási érdeklődés övezte. A „vb-arcának” minden rezdülését leste a nézőtér. A tömött lelátókon pedig volt is ok az örömre. A spanyol és román ellenfelét simán legyőző kiválóságunk ugyanis a rutinos olasz klasszist, a hozzá hasonlóan olimpiai arany birtokos Aldo Montanot is verte a tizenhat között. Ezután jöhetett egy magyar házimeccs, a szintén jó formát mutató Gémesi Csanád ellen. Szilágyi itt sem kegyelmezett, így hamar biztossá vált, hogy éremmel zárja a világbajnokságot.

Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

A medália színe azonban nem változott fényesebbre a bronznál, és erről Kovaljev tehetett. Az orosz technikásan vívott és végig ragadt Szilágyra az elődöntőben, sőt a hajrában a vezetést is átvette. Klasszisunk 14-14-nél azért visszajött a meccsbe, de a döntő találat végül nem az övé lett. 

Szatmári András

Szatmári Andrásnak a peches Eb-szereplés után adva volt a lehetőség, hogy a világbajnokságon bizonyítsa, immár vele is számolni kell a felnőtt mezőnyben. Ez maximálisan sikerült, hiszen egészen a legjobb nyolcig verekedte magát. Ráadásul a négy közé jutás is csak egy hajszálon múlt a már emlegetett Kovaljev ellen. Szatmári 14-13-as előnyről szenvedett vereséget. 

Délután a 64 között egy kanadait, majd a következő körben egy fehéroroszt győzött le, méghozzá végig vezetve, komoly magabiztossággal. A legjobb nyolcba kerülésért így a román Badea következhetett. Szatmári négytusos hátrányban sem esett össze, és végül 15-13-ra győzött.

Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

A nyolc közé jutás minden bizonnyal eddigi legkomolyabb eredménye, bár a negyeddöntő után közvetlenül kevés örömöt láthattunk fiatal versenyzőnk arcán.

A viadalon végül egy másik orosz, Resetnyikov lett a világbajnok, de a legnagyobb ünneplésben ezúttal az egyik bronzérmes részesült. Cseppet sem meglepő módon. 

dan    

 Szilágyi Áron
                                                                                                   

 


Hirdetések