2013.08.04. | Vívás
A júniusi zágrábi Eb után jövő héttől Budapestre figyel a vívóvilág. A világbajnokság népes magyar csapatának komoly hányadát a Vasas versenyzői teszik ki.

Hétfőn reggel kilenctől egyből férfi kardozóinkat láthatjuk majd a Syma-csarnok pástjain. A selejtezőben Szilágyi Áronért, Iliász Nikolászért és Szatmári Andrásért is izgulhatunk majd.  Mindhármuk kapcsán jogos elvárásnak tűnik, hogy ezt az akadályt megugorják. Zágrábban egyiküknek sem ment igazán egyéniben, most azonban bizonyíthatnak. Az első nap a 64-es tábla küzdelmeivel marad félbe ez a versenyszám.

Női párbajtőrözőink szintén ugyanezeket a köröket vívják végig hétfőn, csak a délutáni órákban. Szász Emese és Antal Edina háromnegyed háromkor kezdik meg a selejtezőiket.  Szász Emese egy bronzéremmel, míg Antal Edina egy viszonylag korai, de annál bosszantóbb kieséssel hangolt az  Európa-bajnokságon a mostani Vb-re.

Augusztus 7-én, délután fél kettőtől folytatják a férfi kardozók a küzdelmeket, a fináléra pedig este háromnegyed nyolckor kerül sor. A legideálisabb esetben tehát egész nap követhetjük versenyzőinket. A legnagyobb esélye a kiemelkedő szereplésre természetesen Szilágyi Áronnak van.

Augusztus 8-án, csütörtökön szintén reggeltől estig lehet, és reméljük, hogy lesz is vasasos érdekeltség. Ekkor következik a női párbajtőrben a végjáték. Szász Emese formáját elnézve mindenképpen van rá esély, hogy a legmesszebb jusson a hatvannégyes táblától a fináléig vezető úton.

A hétvége már a csapatversenyeké lesz: augusztus 10-én férfi kardozóink vitézkedhetnek, Szilágyival  és Iliásszal a soraikban, míg vasárnap a női párbajtörőzök jönnek, Szásszal és Antallal felállva.

Mindkét oldalon beszélhetünk éremesélyről itt is, így summázva az eddigi „programajánlót”, érdemes lesz az elsőtől az utolsó napig a helyszínen figyelni a történéseket. Akinek ez nem sikerül, az a vasassc.hu és VasasTV jóvoltából követheti majd az eredményeket.


Hirdetések