Nagy Dániel, 2024.05.04. | Kézilabda

Nagyot hajráztunk, de összességében a rengeteg hiba miatt nem tudtuk tartani a lépést a Kozármislennyel, és két góllal kikaptunk az NB I 21. fordulójában.

NB I 21. forduló

Vasas SC–Kozármisleny KA 29–31 (11–15)

Vasas SC: Balog (kapus) – Mihály 2, Boldizsár 2, Dombi 1, Szilovics 13, Juhász 2, Oláh 1. Csere: Pénzes 3, Fodor 3, Domokos 1, Sirián 1, Ferenczy, Gáspár, Lengyel, Zsigmond (kapus), Ossik (kapus). Vezetőedző: Konkoly Csaba.
Kiállítások: 6, ill. 6 perc
Hétméteresek: 3/3 , ill. 3/3


Talán először léphettünk úgy pályára ebben az idényben, hogy mi voltunk a mérkőzés esélyesei: szombat este, a női kézilabda NB I 21. fordulójában a tabella utolsó helyén álló Kozármisleny csapatát láttuk vendégül, amelynek igazán már csak matematikai esélye maradt a bennmaradásra. Eközben mi kilencedikként vágtunk neki a meccsnek, egy esetleges győzelemmel pedig nagy lépést tehettünk volna a bennmaradás felé. A helyzet viszont nem volt ilyen egyszerű, a Kozármisleny ugyanis teher nélkül, a legutóbbi fordulóban a Fehérvárt legyőzve érkezett hozzánk, mi pedig három meccses pont nélküli szériát igyekeztünk megszakítani. Emlékezhetünk, az őszi „odavágó” döntetlen lett – nem várt könnyű összecsapás a vasasos lányokra.

A Kozármisleny kezdte jobban a találkozót: ellenfelünk hatékonyan támadott, szinte minden támadása helyzettel zárult, eközben nekünk viszonylag tiszta lövőhelyzetek után is hiba csúszott a gépezetbe; hamar el is léptek a vendégek. Éppen tíz perc telt el a meccsből, amikor először lett öt a különbség (3–8), a vendégek labdaszerzés után nem hibáztak ziccerben, ki is kérte az első időt vezetőedzőnk, Konkoly Csaba. Nagy lendülettel tértünk vissza a pályára, gyorsan faragtunk kettőt a hátrányból, ám nem tudtuk folytatni a közeledést, sőt: a 18. percben 5–11-et olvashattunk az eredményjelzőn. Gyorsan kellett lépnünk, hogy ne legyen túlságosan nagy a hátrány, válaszoltunk is egy 3–0-s futással. Mégsem tudtunk igazán felzárkózni, ugyanis a hajrában is 4-5 gólon billegett a különbség, végül szerencsére az előbbivel mentek a csapatok a szünetre (11–15); egy biztos volt, nagy előre lépés kellett játékban a folytatásra, ha pontot akartunk szerezni.
 


 

Ehhez képest a második félidő elején is a hibák jellemezték a játékunkat, amit a Kozármisleny könyörtelenül kihasznált, és ismét ellépett hat góllal. Próbáltunk kapaszkodni, az első percekben eredménytelenül, ekkor viszont beállt ifista kapusunk, Ossik Júlia, aki indításos gólpasszal és védéssel nyitott, ez pedig mintha új lendületet adott volna nekünk, gyorsan vissza is jöttünk látótávokságon belülre, Pénzes Laura is jól hetesezett. Az olló viszont ezután ismét tovább nyílt, sőt 14 perccel a vége előtt már nyolccal húzott el a Misleny, finoman szólva sem voltak jók a kilátásaink.

Ekkor viszont valamit átkapcsolt a vasasos fejekben, elsősorban Szilovics Fanniéban, aki 18–26-nál elképesztő sorozatot kezdett, sorban kilenc gólt dobott, ráadásul mindösze nyolc perc alatt – öttel a vége előtt így 27–30 volt az állás, maradt még remény! Két és fél perccel a vége előtt pedig Dombi Katalin is betalált, két gólnál közelebb viszont sajnos már nem férkőztünk a maradék időben, így fájó vereséget szenvedtünk a Kozármisleny ellen, és tovább izgulhatunk a bennmaradás miatt.

A jövő héten nagy túra vár a lányokra, a Kisvárdával csapunk össze idegenben, 17 órai kezdettel.

ÉRTÉKELÉS:

Konkoly Csaba vezetőedző: „Mindenképp itthon akartuk tartani a két pontot, csalódottak vagyunk. A Kozármisleny játéka védekezésben és támadásban is dominált felettünk. Az első félidőt odaajándékoztuk, és a másodikban is a vendégek domináltak, a mi szintünkön nagy hátrány a hét-nyolc gól. Hellyel közzel sikerült zárkózni, minden erőnket mozgósítottuk, ám ez ennyire volt elég; nagyon sajnálom, bízom benne, hogy ki tudunk jönni ebből a gödörből, és a hátralevő meccseken tudunk olyan eredményt hozni, ami magabiztosabbá teszi a szezon befejezését. Köszönöm a szurkolók támogatását.”

Boldizsár Bianka: „Sajnos semmit nem tudtunk a pályán megvalósítani abból, amire készültünk; ez az egész meccsen látszódott.”


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések