Gy. Szabó Csilla, 2024.04.28. | Kosárlabda

Akadémistáink legyőzték a Nyíregyházát a play off második fordulójában, ám a tizenkét pontos siker nem volt elég ahhoz, hogy a folytatásban az 5-6. helyért játszhassunk. Sorsunkat az egy héttel ezelőtt lejátszott mérkőzés pecsételte meg, az idegenben elszenvedett huszonnyolc pontos vereség jelentette hátrányt nem tudtuk ledolgozni.  A 7. helyért a TF lesz az ellenfelünk.

FÉRFI NBI/B Piros-csoport. Rájátszás. Az 5–8. helyért. II. mérkőzés

Vasas Akadémia – Hübner Nyíregyháza BS 87-75 (26-23, 19-14, 24-23, 18-15)

Vasas: Takács (8/6), Fekete (8/3), Cseh (19/9), Farkas (14/9), Olasz (7). Csere: Andrássy (15), Pleesz Á. (12), Kelemen (2), Filipovic (2).

Nyíregyháza: Ervin (23/6), Végső (4), Tarján (11/3), Bonifert (8), Geiger (4). Csere: Szobi (9), Nagy (3/3), Völgyi (12), Glatz (1), Magyari.


A Nyíregyházán egy héttel ezelőtt elszenvedett huszonnyolc pontos vereséggel nehéz helyzetbe kerültünk az 5-8. helyért vívott első párharc második találkozóján. Az idei szabályok szerint ugyanis a két meccset követő számszerű eredmény számít, nem lesz harmadik találkozó. Az igen jó csapatnak számító nyírségiek ellen a győzelem sem könnyű feladat, nemhogy egy ilyen nagyarányú.

Farkas Attila triplájával indult a meccs, amelyre nyomban jött a felelet, majd egy további dupla révén egypontos előnyhöz jutottak a vendégek. Olasz Ádám és Cseh Botond kosaraival sikerült visszavennünk a vezetést (7-4), ám hamarosan kiegyenlítettek a nyíregyháziak (9-9). Akadémistáink láthatóan a győzelmet tűzték ki maguk elé célként, határozottan játszottak és ismét vezetéshez jutottak. A 6. percben újból fordult a kocka, és sokáig az egy-két pontos előnyt váltogatták a csapatok. A negyedet három pontos előnnyel zártuk.


Fekete Viktor a nyíregyházi védők gyűrűjében

A második negyed Andrássy Géza duplájával indult (27-23), a 12. perc végén pedig először vezettünk hat ponttal 31-25-re, majd kicsit később nyolccal, 37-29-re. A 15. percre azonban háromra csökkent az előnyünk (37-34). A folytatásban Kelemen Ádám, Cseh és Fekete pontjaival azonban ismét nyolccal vezettünk, amit meg is őriztünk a szünetig (45-37).

A pihenőt követően Cseh Botond hármasának örülhettünk, s ezzel végre tíz pont fölé nőtt az előnyünk (48-37). S bár a nyíregyháziak sem késlekedtek a válasszal, Takács is triplával csatlakozott Cseh Botondhoz, s ezzel először vezettünk tizenkét ponttal (51-39). A vendégek igyekezték tartani a lépést, lendületesen játszó akadémistáinkkal a különbség ekkor tíz pont körül stabilizálódott. A 27. percben, Farkas tripláját követően először sikerült tizenháromra növelni az előnyünket (65-52), amelyből a negyed végére kilenc maradt (69-60).


Farkas Attila (9) támad, Andrássy Géza (15) beavatkozásra vár

Az utolsó játékrész elején két gyors triplát kaptunk, s ezzel pillanatok alatt minimális, három pontosra csökkent az előnyünk (69-66). Cseh, Andrássy, Fekete és Filipovic találataival a 26. percre ismét jelentősebb, ezúttal 11 pontos vezetéshez jutottunk. Az idő azonban vészesen fogyott, a továbbjutáshoz pedig nagyarányú győzelemre lett volna szükségünk. Cseh záró triplájával végül tizenkét ponttal vertük a Nyíregyházát, amely kevés volt ahhoz, hogy az 5-6. helyért folytassuk a küzdelmet.

A 7. helyért a TF lesz az ellenfelünk.

Stephen Arigbabu, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Köztudott, hogy egy kosárlabda meccs negyven percig tart. A mostani bajnoki kiírás szerint ez nyolcvan volt. A múlt heti teljesítményünk után huszonnyolc pontos hátránnyal kezdtük a „második félidőt”. Ez egy ténykérdés volt a meccs előtt. Éppen ezért nagyon büszke vagyok a fiaimra a mai játékukért, amelyet egy nagyon jó ellenféllel szemben nyújtottak. Megmutattuk a szívünk és az egyéniségünk erejét.  A szükséges pontkülönbséget ugyan nem tudtuk elérni, mégis nagyon tetszett a mai játékunk. Végül, de nem utolsó sorban, gratulálok a Nyíregyházának azért, hogy az 5. helyért játszhatnak. A múlt heti játék alapján ezt teljesen megérdemelték.”

Fotók: Vasas Akadémia/Láng Győző


Hirdetések