Nagy Dániel, 2024.04.27. | Röplabda

A javarészt 16-18 éves játékosokból álló NB I-es röplabdacsapatunk a Veszprém elleni párharcot megnyerve bejutott a felnőttmásodosztály döntőjébe.

Alapszakaszgyőztesként várta a röplabdacsapatunk az NB I rájátszásának kezdetét: az elődöntőben a negyedik Veszprémmel csaptak össze a lányok, a párharc az egyik fél második győzelméig tartott.

A vasasos lányok pedig nem adtak esélyt az ellenfelüknek: az első meccsen, hazai pályán 3:0-s, péntek este idegenben, a második felvonás alkalmával 3:1-re nyertek, így bejutottak a döntőbe, amelyben a TFSE–BVSC-Zugló csata győztese lesz az ellenfele; a párharc 1:1-re áll, vasárnap játsszák a mindent eldöntő összecsapást.

A rájátszásra való közvetlen felkészülés nem volt sétagalopp a csapatunknak, többen az U20-as válogatottban is szerepeltek az alapszakasz vége után, ráadásul a sérülések továbbra is nehezítették Kőnig Gábor vezetőedző és a stáb dolgát, így külön öröm, hogy ennek ellenére is bebizonyították a röpiseink, hogy ott a helyük a legjobbak között.
 


 

„Nem volt egyszerű a helyzetünk az alapszakasz végén sem, ráadásul az U20-as válogatott felkészülését sem úszta meg az összes játékosunk sérülés nélkül – kezdi a szakember. – Ezzel sosem tudunk előre kalkulálni, ám szerencsére az utánpótlás olyan szintű nálunk, hogy a fiatalabbak közül beugrók is tudták pótolni a kiesőket. Az otthoni meccsünket – az utolsó szett végjátékát leszámítva – szépen kézben tartottuk, míg a pénteki találkozó előtt tudtuk, hogy nekünk esnek majd. Felhívtam a lányok figyelmét arra, hogy meg kell várnunk azt a pillanatot, amikor átvehetjük a kezdeményezést, türelmesnek kellett lennünk. Erre mentálisan is fel kellett a fiatalokat készíteni.”

A hangulatra természetesen nem lehetett panasz a siker után, ráadásul néhányan örömkönnyes szemmel ünnepeltek.

„Többeknél eltört a mécses a meccs után, például azok, akik hosszú sérülés után tudtak csatlakozni újra a csapatunkhoz. Lelkileg ez rengeteget jelentett nekik, ezt jó volt látni. A visszatérések fontosak lehetnek a végjátékban, megkönnyíti a rotációnkat. A szurkolókkal közös ünneplés remek volt, végig támogattak minket, hazafelé pedig bömbölt a zene a hangszóróból; picit megint olyanok voltak, mint anno, amikor egy minikupáról utaztunk hazafelé. Várjuk a folytatást, jövő hét végén kezdődik a döntő; figyeljük, mi történik a TFSE és a BVSC párharcában.”


Hirdetések