Gy. Szabó Csilla, 2024.04.24. | Kosárlabda

Bár jól indult a TFSE elleni párharc második mérkőzése, nem sikerült kihasználnunk a hétvégén megszerzett előnyünket. A vendégek magabiztos győzelmet arattak Pasaréten, s így csak a szombati, harmadik mérkőzés dönti el, ki játszhat az 5-6. helyért. 

TIPPMIX NŐI NBI/A. Play-off. 5-8. helyért. II. mérkőzés.
Vasas Akadémia –TFSE-MTK 64-77 (18-21, 10-18, 16-18, 20-20)

Vasas: Allen (17/3), Taylor (8), Tóth (14), Jáhni (11), Budácsik (2). Csere: Madár K. (4), Madár E. (6), Salamon, Boros, Gelei (2), Kádár.

TFSE: Szabó (9/6), Németh (1), Dúl P. (10/6), Czinano (26), Burján (1). Csere: Király (18/18), Dúl T. (12/9), Baa.


Lépéselőnyből vártuk a rájátszás második párharcának második mérkőzését, hiszen szombaton idegenben győztük le a TFSE együttesét.

Az első találkozóhoz hasonlóan, a második is Jacaira Allen duplájával indult, amelyre egy triplával válaszoltak a vendégek, s így gyorsan fordítottak. Allen azonban a folytatásban is keményen támadott, újabb kosaraival visszavettük a vezetést. Jáhni Zsófia, Tóth Orsolya és Budácsik Dorottya csatlakozott hozzá, ám nagyobb előnyhöz nem sikerült jutnunk (14-10). Kettő-négy pont között váltakozott a különbség. Egészen a 9. perc végéig, ekkor szerzett ismét vezetést a TFSE, s a negyed is az három pontos vendég előnnyel zárult.

Jáhni két és Allen egy duplája révén 24-24-es állásnál sikerült egyenlítenünk, de vezetéshez nem jutottunk a pontos vendégtámadások miatt. Az első félidőhöz hasonló fej-fej melletti csata bontakozott ki, csak most ellenkező előjellel, a TFSE volt folyamatosan lépéselőnyben. Egy kisebb rövidzárlatot követően azonban a 18. perc végére 10 pontosra növelték előnyüket, s végül tizeneggyel vonulhattak pihenőre a vendégek.

A nagy szünetet követően Tóth volt először eredményes, majd Myah Taylorral felváltva szerezték kosarainkat. A 26. percre sikerült is öt pontra faragni a hátrányunkat, ezt követően Madár Eszter révén háromra (47-44). A TFSE játékosai azonban még időben észlelték a bajt, és a negyedet ismét nagyobb arányú, ezúttal tizenhárom pontos vezetéssel zárták (57-44).

Az utolsó negyed elején tovább nőtt a vendégek előnye, pillanatok alatt tizenhat ponttal húztak el (60-46). Madár Eszter és Taylor kosaraival próbáltuk tartani magunkat, ám a 34. percre kialakult az addigi legnagyobb, húszpontos TFSE-előny. Tóth Orsi azonban újult lendülettel indult támadásba és egymást követően háromszor is betalált, tizennégyre csökkentve a hátrányunkat (68-54). Sajnos ismét azonnal jött a válasz, s ahogy már annyiszor a meccs folyamán, hárompontos formájában. Madár Eszter, Allen és Madár Kata kosaraival a 37. percben tizenkettőre jöttünk vissza (72-60). A vendégeknek azonban ismét volt válaszuk, s végül 77-64-es vereséget szenvedtünk.

A döntő harmadik mérkőzésre szombaton este kerül sor a TFSE otthonában.

Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Nem úgy végeztük el a mai munkát, ahogy terveztük. Rettentően rosszul játszottunk, senki nem tudta felrázni a többieket. Határozottan állíthatjuk, a mai nem a mi napunk volt. Ennek ellenére higgadtnak kell maradnunk, hiszen semmi sem dőlt még el. Szombatra össze kell magunkat szedni, a játék összes elemében javulnunk kell.”

Jáhni Zsófia, a Vasas Akadémia játékosa:

„A mérkőzés tétje miatt tudtuk, hogy a mai meccs nehezebb lesz a szombatinál. Belülről talán a csapategység hiánya volt a legszembetűnőbb. Össze kell kapnunk magunkat, hiszen szombaton győzni akarunk.”

Fotók: hunbasket


Hirdetések