Gy. Szabó Csilla, 2024.04.21. | Kosárlabda

Nehéz helyzetbe került férfi együttesünk, hiszen a rájátszás 5-8. helyért folytatott csatájában 28 pontos vereséget szenvedett Nyíregyházán. A korábbi évekkel ellentétben, ezúttal nem két győzelemig tart a párharc, hanem oda-visszavágó alapon a két találkozó pontkülönbsége dönt majd. Jövő vasárnap tehát csak akkor folytathatjuk a küzdelmet az 5. helyért, ha legalább 29 ponttal verjük ellenfelünket.

FÉRFI NBI/B Piros-csoport. Rájátszás. Az 5 – 8. helyért. I. mérkőzés

Hübner Nyíregyháza BS – Vasas Akadémia 92-64 (31-15, 18-20, 16-15, 27-14)

Nyíregyháza: Ervin (18/12), Bonifert (24/3), Geiger (8/6), Végső (7/3), Tarján (7). Csere: Nagy (6/6), Völgyi (10/3), Glatz (12/9), Füzi.

Vasas: Fekete (8), Cseh (10/3), Takács (11/6), Olasz (10), Farkas. Csere: Kelemen (3), Pleesz Á. (5/3), Rosta (7/3), Andrássy (6), Bagó (2), Pleesz G. (2).


Nyíregyházán folytatódott férfi együttesünk számára a rájátszás, sajnos, továbbra is nélkülöznünk kellett kapitányunkat Medve Mátét.

A találkozót akadémistáink kezdték jobban, Fekete Viktor, Cseh Botond és Olasz Ádám kosaraival 6-0-ra húztunk el. A házigazdák azonban nagyon gyorsan zárkózni kezdtek, s a 3. percben át is vették a vezetést (7-6). A folytatásban maradt a nyíregyházi előny, de Olasz és Takács találatainak köszönhetően, ellenfelünk nem tudott jelentősebb vezetéshez jutni. A negyed végén azonban beindult a hazai gépezet, Andrássy Géza 9. percben szerzett dupláját követően sorozatban kilenc pontot szereztek a nyíregyházaiak, s így tizenhat pontos előnnyel zárták a játékrészt.

A második negyed elején is a házigazdák kezében maradt az irányítás, a 15. percre pedig kialakult az addigi legnagyobb húszpontos különbség (41-21). Láthatón idegesen és pontatlanul játszó együttesünk a védekezés szorosabbra fűzésével igyekezett csökkenteni a hátrányát, s ez némileg sikerült is Fekete, Cseh és Olasz találatainak köszönhetően. A félidei pihenőre tizennégy pontos hátránnyal vonulhattunk.

A nagy szünetet követően új lendülettel léptek akadémistáink pályára, Cseh duplájával, majd Takács triplájával pillanatok alatt tízre csökkentettük a hátrányunkat. A Nyíregyháziak nyomban válaszoltak, ám igen kemény védekezésünknek köszönhetően maradt a tizenhárom körüli különbség. Ezt követően azonban ismét hibázni kezdtünk, lankadt a figyelmünk, amit a házigazdák kihasználtak, s a 27. percre ismét tizenkilenc pontos előnyhöz jutottak. Pleesz Ádám, Bagó Martin és Pleesz Gergő kosaraival végül tizenötre csökkent ez a hátrány (65-50).

Az utolsó negyedre nagy lendülettel jöttek ki akadémistáink, Pleesz Ádám kosarával már csak tizenhárom pontos hátrányban voltunk. A vendéglátók azonban gyorsan szereztek két kosarat, miközben mi több lehetőséget is kihagytunk. Egész pályás letámadással igyekeztünk nagy nyomást helyezni a nyíregyháziakra, miközben Fekete és Kelemen volt eredményes, s így tizenkét pontra jöttünk vissza (70-58). Hiába volt azonban minden igyekezetünk, a hazaiak apránként ismét növelték előnyüket (76-59), s kevesebb mint három perccel a vége előtt már hússzal vezettek (81-61). A hajrá a lehető legrosszabbul alakult a számunkra, s végül 92-64-es vereséget szenvedtünk. Ez pedig azt is jelenti, hogy az egy hét múlva sorra kerülő visszavágón, több mint huszonnyolc ponttal kell nyernünk a továbbjutáshoz. A nyíregyháziaknak pedig már egy huszonhét pontos vereség is elég lenne ahhoz, hogy a folytatásban az 5. helyért játszhassanak.

Stephen Arigbabu, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Gratulálok a Nyíregyházának a megérdemelt győzelemhez. A döntő pillanatokban nem tudtunk kellő intenzitással játszani, és a tiszta dobások 7-18-as aránya is jól mutatja, hogy a mai napon mi viszont nem érdemeltünk sikert.”

Fotók: hunbasket


Hirdetések