2013.06.08. | Atlétika
Az atléták szabadtéri versenyidénye tavasszal két országos bajnoksággal kezdődött, az egyiket a Vasas rendezte Pasaréten, a másikon pedig rendkívül sikeresen szerepeltek versenyzőink.

Április legvégén – sorozatban harmadszor – a Pasaréti Sportcentrum adott otthont a 10 000 méteres országos bajnokságnak, amely egyben egykori kiváló atlétánk emléke előtt adózva, a Garay Sándor emlékverseny nevet is viselte. Ideális futóidőben, villanyfényes versenyen dőltek el a különböző korosztályban a bajnoki címek, a legjobb vasasos helyezést Jenkei Péter érte el, aki az U23-as mezőnyben negyedik lett.


                                                                                                  fotó: Doba István

Május második felében Mátyásföldön nagyszabású seregszemle keretében – a serdülő korosztálytól kezdve egészen a felnőttekig – szépszámú mezőnyök szálltak harcba a váltófutó bajnoki címekért. Az éremosztásból a Vasas atlétái sem maradtak ki, nagyon régen szerepeltünk ilyen eredményesen.

A felnőtt férfiak 4x200 méteres távján Bajzáné Marton Lívia tanítványai sokak meglepetésére nem találtak legyőzőre, a Kemény Dávid, Koós Erik, Szebeny Miklós, Várdai Péter nyakába az eredményhirdetéskor aranyérem került.

Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

Tizenhárom éves serdülőink bizonyították, hogy az utánpótlásra is kiemelt figyelmet fordítanak Pasaréten, a 4x600 méteres távon mind a lányok, mind a fiúk a második helyen végeztek. A Tóth Fruzsina, Svastits Judit, Mandeville Dominika, Láng Vanda, valamint az Egri Áron, Veres Ádám, Bremer Dániel, Svastits Domonkos négyes egyaránt kiélezett küzdelemben lett ezüstérmes.


                                                                       fotó: Szederkényi Takács Andrea

Meglepetés bronzot szereztek az ifjúsági fiúk, 4x1500 méteren Zöller Bálint, Illyés Marcell, Felsmann Bálint és Bátai Bence futott fel a dobogóra.

Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

További fotók:
10 000 méter>>
Váltó OB>>

Hirdetések