Gy. Szabó Csilla, 2024.04.20. | Kosárlabda

Izgalmas és küzdelmes mérkőzésen, idegenben nyert női élvonalbeli együttesünk a TFSE-MTK ellen, s ezzel lépéselőnybe került a rájátszás második fordulójának első találkozóján. Akadémistáink jövő szerdán, Pasaréten fogadják a TFSE csapatát, egy újabb sikerrel le is zárhatnák a párharcot. 

TIPPMIX NŐI NBI/A. Play-off. 5-8. helyért. I. mérkőzés.
TFSE-MTK
– Vasas Akadémia 62-71 (14-12, 15-25, 14-17, 19-17)

TFSE: Carter (9), Szabó (14/6), Dúl P.(10/6), Czinano (13), Dúl T.(3/3). Csere: Burján (5/3), Németh (8), Baa, Király.

Vasas: Taylor (8), Allen (14/3), Jáhni (19/3), Budácsik (12/3), Tóth (5). Csere: Madár K. (5/3), Salamon (3/3), Madár E. (4), Boros, Gelei (1).


A rájátszás legfontosabb párharcát kezdte meg szombaton este a Vasas Akadémia női élvonalbeli együttese. A győztes ugyanis az 5-6. helyért játszhat majd a folytatásban, ami játékosaink számára szép befejezését jelentené az idénynek. A papírforma szerinte azonban nem mi vagyunk az esélyesek, hiszen a TFSE a 6. helyen, vagyis előttünk zárta az alapszakaszt, és a bajnokság során mindkétszer veszítettünk ellenük. Szerencsés Tamara betegsége tovább nehezítette helyzetünket.

A meccs Jacaira Allen duplájával indult, amelyre nyomban válaszoltak a hazaiak, sőt fordítottak is (4-2). Budácsik Dorottya büntetőivel egyenlítettünk, majd ismét a TFSE került előnybe. Allen jól irányzott távolijával kerültünk újból előnybe, ami Myah Taylor és Budácsik kosaraival ötpontosra nőtt (11-6). A negyed végén azonban eredményesebben támadtak a hazaiak és kétpontos hátrányba kerültünk.

A második negyed elején Tóth Orsolya egyenlített (14-14). Ezt követően sokáig fej-fej mellett haladt a két együttes, majd Tóth, Jáhni, Budácsik és Taylor kosaraival a 18. percben jutottunk először jelentősebb, nyolcpontos előnyhöz (30-22). A hátralévő időben ezt tartani tudtuk, mi több, Jáhni büntetőivel végül kilenc pontos vezetéssel vonulhattunk a félidőre (35-49).


Allen (2) vezetésével támad a Vasas Akadémia a TFSE-MTK ellen

A szünet után a TFSE kezdett jobban, vissza is jöttek négy pontra, ám akadémistáink higgadtan kezelték a helyzetet és a 25. percben már tízzel vezettek (45-35), a 27. végén pedig Budácsik tripláját követően már tizenhárommal. Ebből a biztató előnyből tizenegyet a negyed végéig meg tudtunk őrizni (54-43).

A meccs azonban ekkor még korántsem volt lejátszva, a házigazdák újult erővel támadtak, az utolsó negyedet egy 8-0-as futással kezdték, s három pontosra faragták a hátrányukat (54-51). Jáhni Zsófia a 34. percben szerezte az első kosarunkat, majd Allen volt eredményes, s ezzel ismét hétre nőtt a vezetésünk (58-51). A másik oldalon azonban elég volt egy tripla és egy dupla, s máris két pontra fogyott a csapatok közötti különbség (58-56). Jáhni, Madár Kata és Budácsik nyugtatta meg a kedélyeket a 37.perc végén (64-56). A vendéglátók igyekeztek közelebb kerülni hozzánk, ám ez csak részben sikerült, a 39. perc végén Madár Kata által dobott tripla pedig gyakorlatilag eldöntötte a mérkőzés sorsát (67-59). Az utolsó percben is hullottak még a kosarak, részünkről Allen és Jáhni volt eredményes, s ezzel bebiztosították a győzelmet.

A párharc második mérkőzésére szerdán este Pasaréten kerül sor.

Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Számoltunk azzal, hogy az elejétől kezdve nehéz és kemény meccs lesz, erre készültünk is. Kiélezett küzdelem zajlott a pályán, amelyből mi jöttünk ki győztesen egy nagyon jó játékerőt képviselő TFSE ellen. Rengeteg ki nem kényszerített hiba jellemezte a játékot, sok eladott labda volt mindkét oldalon. Szerdán hazai pályán szeretnénk lezárni a párharcot, de tudjuk, hogy nehéz lesz, mert az egy egészen más összecsapás lesz.”

Jáhni Zsófia, a Vasas Akadémia játékosa:

„Gratulálok a TF-nek, nem adták könnyen magukat és gratulálok a csapatunknak is, hiszen ez egy nagyon nagy győzelem volt. Tudtuk, hogy hazai pályán nagyon erős a TF és ez egy nehéz meccs lesz, egy kemény csapat ellen, jó dobókkal, de nagyon készültünk és csapatként sikerült nyernünk.”

Fotók: hunbasket


Hirdetések