Jenkei Dániel, 2024.04.20. | Vízilabda

Nagy hajrával nyert a VasasPlaket Szolnokon, ami a BVSC botlása miatt második helyet, és elődöntős pályaelőnyt ér a mieink számára.

OB I, felsőház, 7. forduló
Szolnoki Dózsa-VasasPlaket 9-12 (2-2, 3-2, 2-2, 2-6)


Gólszerzőink: Rasovics Sz. (4), Randjelovics Sz. (3), Bátori B. (2), Sélley-Rauscher D., Burián G., Batizi B.


A szolnoki középszakasz-záró meccs kezdésének pillanataiban már azt is tudtuk, hogy a presztízsen túl is bőven lesz miért nyerni, hiszen a BVSC csak ikszelt a Honvéddal, így győzelem esetén visszaelőztük volna őket a második helyért folytatott versenyfutásban.

Nos, ez végül sikerült, ám az első három negyed alapján nagy téteket nem tettünk volna a mieink sikerére. A záró játékrész azonban mind védekezésben, mind támadásban remekül sikerült, és ezzel le tudtuk lépni a Szolnokot, a végére háromgólos különbséget kialakítva.

Szlobodan Nikics csapata így az FTC mögött és a BVSC elé "becsúszva", a második helyen zárta a bajnoki alap -és középszakasz összesített tabelláját.

Most jön egy kis szusszanás, május 8-án pedig kezdődik a BVSC elleni bajnoki elődöntő, 3-3-as állásról, az első meccs helyszíne pedig a Komjádi lesz, hiszen a második hellyel miénk a pályaelőny.

 

Szlobodan Nikics így nyilatkozott honlapunknak a szolnoki siker után:

- Az első három negyed tényleg nem sikerült jól, utána viszont nagy változás állt be a játékunkban, amihez kellett Mizsei Marci fantasztikus kapusteljesítménye is. Az volt a kulcsperiódus a meccs megnyerése szempontjából, és amikor kellett, akkor tudtunk koncentrálni, emellett erővel és úszásban is jobban bírtuk a hajrát. Az, hogy előtte kicsit lassabbak voltunk, betudható annak is, hogy kőkemény munkát végeztünk a héten. A célunkat ezzel elértük, kijavítottuk az OSC elleni botlást, és megszereztük a második helyet, most pedig készülünk tovább az elődöntőre.



 


Hirdetések