Nagy Dániel, 2024.04.20. | Kézilabda

Városi rangadóhoz méltó hangulatban csaptunk össze az MTK-val az NB I 19. fordulójában; a vendégek két góllal voltak jobbak.

NB I 19. forduló

Vasas SC–MTK Budapest 28–30 (16–15)

Vasas SC: Balog (kapus) – Domokos 1, Boldizsár, Dombi 1, Szilovics 9, Pénzes 5, Oláh 2. Csere: Fodor 5, Ferenczy 3, Vámosi 2, Mihály, Juhász, Sirián, Varjas, Lengyel, Zsigmond (kapus). Vezetőedző: Konkoly Csaba.
Kiállítások: 8, ill. 10 perc
Hétméteresek: 3/6 , ill. 4/4


Bő három hét után léptünk újra pályára az NB I-ben szombat este, az MTK látogatott a csarnokunkba. A városi rangadó parázs és izgalmas összecsapással kecsegtetett, hiszen a tabellán közvetlen riválisunkról van szó, emellett az őszi odavágó is emlékezetes forgatókönyvet hozott, amely során mínusz ötről tudtunk felállni, és pontot menteni Szilovics Fanni időn túli hetesével.

Ennek megfelelően indult a találkozó, amelyen mi szereztünk először vezetést, a már említett átlövőnknek hála, de az MTK válaszára sem kellett sokat várni, beindult az adok-kapok. Az első tíz percben kétszer is kétgólos vezetést alakítottunk ki, 7–5 után viszont picit megtorpantunk, fordított is az ellenfelünk; a 13. percben nem tudtuk megszerezni a védekező kipattanót, ami után először szerzett vezetést a vendégcsapat. Bár rögtön egyenlítettünk, kevéssel később már 9–11 állt az eredményjelzőn, ki is kérte az első idejét vezetőedzőnk, Konkoly Csaba.

Ezt követően lett három is közte, ami a meccs addigi legnagyobb különbsége volt, ám elsősorban Pénzes Laura góljainak köszönhetően hamar visszajöttünk, fordítottunk, a játékrész hajrájában pedig Ferenczy Diána lépett elő vezérré, az utolsó öt percben háromszor is betalált, így megőriztük az előnyt, 16–15-nél vonultak a felek az öltözőbe.
 


 

A második félidőt nem kezdtük jól, a támadójátékunk akadozott, és több könnyű, üres kapus gólt is kaptunk – ismét fordított az MTK, sőt el is húzott néggyel. Szilovics heteseivel elkezdtünk zárkózni, sokáig azonban nem kerültünk „testközelbe”, lassan olvadozott a hátrány. Kilenc perccel a vége előtt Fodor Neszta révén mínusz egyre jöttünk fel, és még az 55. minutumban is 26–27-et mutatott az eredményjelző, most viszont nem sikerült az őszihez hasonló feltámadást bemutatnunk, a következő, kulcsfontosságú percekben ugyanis nem tudtunk betalálni, amit kihasználva a vendégek nem hagytak izgalmat az összecsapás legvégére.

A vége 28–30 lett; legközelebb április 27-én (szombat) lépünk pályára, a Praktiker-Vác együtteséhez látogatunk a 20. fordulóban.

ÉRTÉKELÉS:

Konkoly Csaba vezetőedző: „Úgy készültünk, hogy megnehezítsük az MTK dolgát, illetve a javunkra fordítsunk a mérkőzés végeredményét. Az első félidőben működtek a megbeszéltek, a másodikról viszont többet kell beszélnünk. Sok eladott labdánk, technikai hibánk volt, ami megpecsételte a sorsunkat. Gyorsan kiadtunk a kezünk közül az irányítást, ezt pedig kihasználta az ellenfelünk. Elbizonytalanodtunk, a védelmünk kevésbé volt hatékony, de leginkább a támadójátékunk és az emberelőnyeink gyámoltalan kihasználása miatt veszítettünk. Szorgos, munkás csapat vagyunk, igyekszünk a hátralevő időszakot megfelelően kihasználni.”

Pénzes Laura: „Megérdemelten viszi el a két pontot az MTK. Csalódottak vagyunk, rengeteget készültünk a meccsre, amelyen az első félidőben sikerült a megbeszéltek szerint játszani elöl és hátul is, a folytatásban viszont védekezésben és támadásban sem működtek a dolgaink; utóbbiban buta hibákat vétettünk. Azon leszünk, hogy ezeket kijavítsuk a következő mérkőzésig.”


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések