2013.06.03. | Birkózás
Az olaszországi Sassariban rendezett Golden Grand Prix-versenyen jártak birkózónőink, ahol rendkívül eredményesen szerepeltek.

A körmérkőzéses formában lebonyolított tornán három válogatottunkat összesen tizenegyszer szólították szőnyegre, és a meccsek végén csupán egyetlen alkalommal emelték az ellenfélük kezét a magasba. 

Az 55 kg-os súlycsoportban Barka Emese mindössze egyetlen akciópontot engedélyezett három riválisának, igaz az azt végrehajtó kazah Talaszovát utána mindjárt kétvállra is fektette. Az olasz Minguzzi és a kanadai Stewart ugyan kihúzta a két menetet, viszont Emese fölénye egyértelmű volt. 
Sastin Marianna az olimpia után újra 59 kg-ban indult, abban a súlycsoportban ahol a szeptemberi budapesti világbajnokságon akar majd sikeres lenni. Ezen a versenyen a kazah Szatimbekovával szemben ugyan nem kezdett jól, az első mentet elveszítette, utána azonban fordított, majd olasz, kanadai és egyiptomi vetélytársai ellen akciódús birkózást bemutatva nyerte meg az aranyérmet. 
Godó Kitti az idei Eb-ezüstérmes izraeli Kratistól nagyon szoros meccsen kapott ki, a vereség után viszont háromszor is győzött, így övé lett a második hely.


Hirdetések