Gy. Szabó Csilla, 2024.04.16. |

Öt éremmel tértek haza Szlovákiából a kispuskás biatlon országos bajnokságról síszakosztályunk északi szakágának versenyzői. Az ifjúsági I. fiúk mezőnyében kettős Vasas siker született, Holló Martin és Kunos László révén. Bozóki Laura, Csikász Panni és Kovács Richárd ezüstérmet nyert a hóhiány miatt rendhagyó módon sírolleren megrendezett ob-n.

Nemcsak a sífutók, de a biatlonisták országos bajnokságára is az eredeti időpontot követően került sor idén, és hó helyett sírollerrel kellett a versenyzőknek teljesíteniük a kiszabott távokat. S bár a tél folyamán Galyatetőn is voltak havas időszakok, ezek mindig a nemzetközi versenyek idejére estek, amelyeken általában a hazai legjobbak is érdekeltek voltak. Várni kellett tehát a szezon végére, ám ekkor itthon már nem voltak adottak a feltételek az ob klasszikus formában történő megrendezéséhez. Április elejére ugyanakkor Szlovákiában is elolvadt a hó, a biatlon ob azonban a lövészethez szükséges színvonalas pálya megléte miatt, végül így is Osrblie-be vitte a hazai szövetség.

A külföldi helyszín miatt idén ugyan kevesebb induló volt a biatlon ob-n, ám a résztvevők, köztük a Vasas síszakosztálya északi szakágának legjobbjai, kifejezetten jó körülmények között mérhették össze tudásukat. A fiúk ifjúsági I-es kategóriájában kettős Vasas siker született, Holló Martin és Kunos László állhatott fel a dobogó két legmagasabb fokára. A leányok között Bozóki Laura és Csikász Panni szerzett ezüstérmet, ahogy a férfiak mezőnyében Kovács Richárd.


Holló Martin a dobogó legmagasabb fokán, őt követte csapattársa Kunos László másodikként

„A hó szempontjából számunkra igen kedvezőtlen alakult ez az esztendő, ami ellen nincs mit tennünk – kezdte értékelését Holló Miklós, a Vasas síszakosztályának igazgatója, aki Holló Mátyással együtt kísérte el versenyzőinket Szlovákiába. – Örülünk, hogy végül megrendezték az ob-t, még akkor is, ha külföldön és sírollerrel. Igen jól szervezett verseny volt, igaz, a szokásosnál kisebb mezőnyökkel a távolság miatt. Ez azonban semmit sem von le sportolóink jó szereplésének értékéből. Holló Martin és Kunos László nagyon jól versenyzett, a lövészetben ugyan mindketten hat-hat hibát vétettek, a futásban azonban igen összeszedetten mentek, a nagy csatában reális végeredmény született. Bozóki Laura kiemelkedően lőtt, hiszen mindössze két hibát vétett, nála a fiúkkal ellentétben az állóképességgel voltak némi problémák. Az ő befutója igen izgalmasra sikeredett, mert a hajrában ugyan behozta ellenfelét, ám az visszaelőzött a finisben, s így Laura öt másodperccel maradt le az aranyéremről. Önmagához képest tehát jól ment. Csikász Panni kategóriájában már komolyabb mezőny jött össze, a győztes Gaál Dóra azonban jobb volt nála, még akkor is, ha Panni is kifejezetten jól lőtt. Annak is örülünk, hogy egy régi rutinos versenyzőnk, Kovács Richárd ismét rajthoz állt. Összességében a gyerekek mindent beleadtak és jól teljesítettek, ezt a szépen csillogó érmek is bizonyítják. Bízunk benne, hogy jövőre ismét havon tudjuk majd megrendezni az országos bajnokságokat. Az lenne az igazi!”

Kispuskás biatlon országos bajnokság. Osrblie (Szlovákia)
Férfiak.
Felnőttek (10 km):
1. Reznicsek Balázs (HKL) 38:30 (3/4) 2. Kovács Richárd (Vasas) 43:57 (4/5)
Ifjúsági I. (6 km): 1. Holló Martin (Vasas) 21:34 (3/3) 2. Kunos László (Vasas) 22:19 (4/2) 3. Besze Dániel (Zalka) 22:53 (2/3)
Nők.
Ifjúsági II. (6 km):
1. Bere Larissza Vanda (KSI) 21:29 (5/3) 2. Bozóki Laura (Vasas) 21:34 (2/0)
Ifjúsági I. (6 km): 1. Gaál Dóra (Zalka) 25:32 (4/2) 2. Csikász Panni (Vasas) 26:18 (1/2) 3. Benyovszky Lili (Zalka) 28:42 (4/3).


Hirdetések