Nagy Dániel, 2024.04.12. | Kajak-kenu

Kajakos különítményünk Milánóban járt, hogy részt vegyen az olaszok nyílt válogatóján; csapatunk hasznos tapasztalatokkal, mellette pedig egy bronzéremmel tért haza.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is benevezett a kajakos különítményünk a milánói olasz nyílt válogatóra, ami ismét remek felkészülési lehetőséget adott a sportolóinknak az évad első, igazán fontos eseményei előtt.

A Kassai Álmos vezetőedző által irányított küldöttségből több egység is döntőbe jutott, egy pedig érmet szerzett, ami dicséretes, hiszen a 2023-as felvonáshoz képest még nagyobb – és nívósabb – mezőny szerepelt a viadalon.
 


 

„A tavalyinál még keményebb volt az esemény, ráadásul férfi kajakban az olaszoknak még nincsen olimpiai kvótájuk, így óriási téttel bírt a számukra a verseny. Ennek megfelelően ők már csúcsformában várták a kezdést, de mellettük más nemzetekből is kiváló kajakosok érkeztek – kezdi Kassai az értékelőt. – Rengeteg előfutamot rendeztek a magas létszám miatt. Egyesben egyedül Kiss Ádám tudott kétszáz méteren döntőbe jutni, ő nyolcadik lett, ezren a középfutam volt a végállomás. Ám ez véletlenül sem gyenge szereplésre utal; jól húztak a mieink, jobb időeredményeket hozva a tavalyihoz képest, a mezőny miatt viszont már-már világkupát megközelítő akadállyal találták szemben magukat. Ötszázon a párosaink közül mindhárom induló egységünk bejutott a döntőbe, aminek nagyon örültünk: a hozzánk januárban igazoló Kövesdi Patrik Kovács Gergővel ráadásul harmadikként zárt, holtversenyben egy erős szlovén egységgel. Hetedikként Kiss Ádám és Keresztes Kristóf, nyolcadikként pedig Tribol Bence és Tribol Bertalan zárt. K4 ötszáz méteren pedig negyedik lett a Kiss Ádám, Keresztes Kristóf, Tribol Bence, Tribol Bertalan kvartett, nem sokkal maradtak le az éremről. A következő nagy megméretésünk az április végi, május eleji válogató lesz: ez olimpiai válogató, ami a vasasos kajakosok közül Szántói-Szabó Tamást érintheti igazán, a többiek még az U23-as világversenyekre fókuszálnak majd.”


Hirdetések