Nagy Dániel, 2024.04.12. | Birkózás

Kötött- és szabadfogásban is fontos eseményeken vettek részt az U17-es birkózóink.

Futószalagon érkeznek ezekben a hetekben a fontos hazai korosztályos birkózóversenyek; néhány nappal ezelőtt az U17-eseink két eseményen is megmérették magukat: előbb a szabadfogásúak és a leányversenyzők vettek részt Kiskunfélegyházán az idei második válogatójukon.

Hat indulónk közül pedig négyen az aranyérmet is elhozták: Munk Maja, Arszunkaev Ahmad, Tóvölgyi-Krump Marcell és Szikszai Levente is megállíthatatlan volt, az eredménnyel pedig a Vasas nyerte meg a szabadfogású pontversenyt.

Másnap az U17-esek kötöttfogású ez évi első országos bajnokságát rendezték meg Egerben: Arszunkaev Ahmad és Tóvölgyi-Krump Marcell ismét dobogóra állhatott, előbbi második, utóbbi harmadik lett a súlyában, mellettük Shumeiko Kyryl is begyűjtött egy bronzérmet. Fehér Lőrinc negyedikként, Cser Dávid ötödikként zárt.
 


 

„A szabadfogásúak esetében nemzetközi volt a mezőny, jó pár szlovák és néhány ukrán versenyző is beugrott, akik színt vittek az eseménybe. Úgy fogalmaznék, kimaxoltuk a viadalt, azok, akiktől igazán vártuk a jó eredményt, odaértek az első helyre, ráadásul elég simán, fegyelmezett, jó birkózással; mindent betartottak, amit kértem tőlük – mondja szakosztályunk edzője, Wöller Gergő. – Ráadásul Marci korábban még nem győzte le a döntős ellenfelét, külön öröm az ő sikere, de a többiek is dicséretet érdemelnek. A tervezettnél valamivel kevesebben mentünk, mert a kötöttfogásúaknak ez országos bajnokság volt, arra is figyelni kellett. Ettől függetlenül volt, aki mindkét versenyen elindult, Ahmad és Marci másnap is bizonyított, a vártnál is jobban teljesítettek. A kötött terén minimális hiányérzetem van, Farnadi Matyiban több volt, de összességében ritkán fordul elő, hogy ennyire elégedett legyek a fiatalokkal, le a kalappal!”


Hirdetések