Nagy Dániel, 2024.04.10. | Ökölvívás

Hat vasasos ökölvívónak szurkolhattunk a Pécsett megrendezett utánpótlás Magyar-kupán, közülük ketten is dobogóra állhattak.

Pécs adott otthont április elején az utánpótlás ökölvívók egyik legfontosabb korosztályos versenyének, az utánpótlás Magyar-kupának, amin ismét népes mezőny gyűlt össze, több mint 250 résztvevővel. Hat fiatal a Vasas színeit képviselte, közülük hárman még a kezdők közé sorolandók, ennek ellenére szép eredménnyel zártunk: egy arany- és egy bronzérem mellett hárman a pontszerző ötödik helyen zártak.
 


 

„A legfiatalabb versenyzőnk, Bene Péter az U12-es korosztályban a 38 kilogrammosok között mérette meg magát, végül ötödikként zárt. Nagyon fiatal és nagyon ügyes gyerekről van szó, aki előtt még hosszú út áll – kezdi Kovács Armand, szakosztályunk edzője. – Remekül helytállt, jól bokszolt. Ihos Márk a serdülők között 57 kg-ban indult, és harmadikként zárt; ő is kiváló teljesítményt nyújtott. Az első nap egyhangú pontozással győzte le ellenfelét, de nála is hiányzott még a meccs rutin, végül az elődöntőben vereséget szenvedett. A bronzéremhez viszont így is hatalmas gratuláció jár neki. A szintén serdülő Kótai Márk aranyérmet szerzett, az elődöntőben döntő fölényes győzelmet aratott +90 kg-ban, majd a döntőben megosztott pontozással nyert. Annak ellenére, hogy élete első versenye volt, hatalmas meglepetést okozott, nagyon bátran bokszolt, és végig küzdött. Megérdemelten állt a dobogó legfelső fokára. Petrovics Balázs juniorversenyzőnk már kicsivel rutinosabbnak mondható, viszont súlycsoportot váltva, 66-ba lépve az első nap kiváló teljesítménnyel, egyhangú pontozással nyert. A következő feladatot sajnos nem tudta megoldani, végül ő is ötödik lett a Magyar-kupán. Nkanyimuo Brunó is súlycsoportot váltott, a juniorkorosztályban 70 kg-ban indult, értékes az ötödik helye. Feldicsko Dániel új korcsoportban, immár a juniorok között 75 kg-ban mérlegelt be a versenyre; sokkal érettebb és rutinosabb ellenféllel került össze. Dani bátran kezdett, és nagyon sokat fejlődött, de végül vereséget szenvedett; jó úton jár. Büszkék vagyunk az egész csapatra, gratulálunk mindenkinek, szép sikereket értünk el az eseményen.”
 


 

„Közben a felnőttkorosztályban is zajlik az élet: Kovács Kruzító már két hete Tatán készül az olimpiai edzőtáborban a felnőttválogatottal az április második felében megrendezésre kerülő Európa-bajnokságra, amelyen 60 kg-ban fogja képviselni Magyarországot a Vasas-Süllős 19 éves versenyzője.”


Hirdetések