Jenkei András, 2024.04.09. | Röplabda

A Vasas Óbuda három szettben múlta felül ellenfelét a bajnoki döntő első mérkőzésén.

Női Extraliga döntő, 1. mérkőzés
Vasas Óbuda – ​Kaposvári NRC 3:0 (24, 13, 18)
Folyondár utca, 800 néző.

Vezette: Bátkai-Katona, Halász T.

Vasas: Gülübay 8, Török 7, Papp O. 1, Bannister 13, Sillah 15, Abdulazimova 11. Csere: Juhár (liberó), Gyimes-Capet 6, Fricova, Jámbor.
Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

KNRC: Hurst 5, Vilvert 9, Martin 1, Szedmák 10, Radnai 3, Dias 5. Csere: Rády (liberó), Nicolai, Godó 1, Maiorano 3, Sahin 1.
Vezetőedző: Vincent Lacombe

Három felvonás, három nézet...

Az elsőt a vendégek kezdték koncentráltabban, a vasasos lányok ahogy mondani szokták: nehezen vették fel a ritmust, persze azért csak sikerült. 11-4 volt a javunkra a szett végjátéka, és ez összeségében szoros két pontos sikert ért.

A második nem hajazott az elsőre, talán csak annyiban, hogy itt meg az elején volt 11-4 nekünk. Nem hagytunk levegőt a vendégeknek, lehengerlő 12 pontos különbség lett a végén a javunkra.

A harmadikban igyekeztünk ott folytatni ahol az előzőben abbahagytuk, a kaposváriak azonban összeszedték magukat, és sokáig fej-fej mellett haladt a két csapat. A végjátékot viszont uraltuk, és így magabiztos sikerrel kezdtük a három nyert találkozóig tartó bajnoki döntőt!

Giannis Athanasopoulos, a Vasas Óbuda vezetőedzője:
- A találkozó elején nagyon látszott, hogy hiányzik a meccsritmus, illetve az három hiányzónk miatt edzésmunkánk sem olyan minőségű volt, mint amilyennek lennie kellett volna, mivel nekem, és a segítőimnek kellett beállnunk. Éppen ezért is gratulálok a lányoknak, mert az első szettben annak ellenére nyugodtak maradtak, hogy többpontos hátrányban voltunk. Fordítottunk, utána pedig azt gondolom, kontrolláltuk a mérkőzést. Azonban még csak 1-0 az állás. Ennél sokkal jobb testbeszédre és agresszívabb teljesítményre lesz szükségünk, ha szombaton is nyerni szeretnénk. Külön köszönöm Taylornak, hogy annak ellenére vállalta a mai mérkőzést, hogy az elmúlt napokban lázas beteg volt.

fotó: Vasas Attila


Hirdetések