2013.05.21. | Vívás
Idehaza korosztályos csapatbajnokságon, külföldön – Lengyelországban és Brazíliában – pedig világkupa viadalokon léptek pástra a hétvégén a Vasas vívói.

Női párbajtőrözőink Rió de Janeiróban egyéniben és csapatban is indultak. Antal Edina egy győzelem után a harminckettő között búcsúzott, a verseny hetedik helyén végző Szász Emesét pedig a legjobb nyolc között a későbbi győztes koreai Shin A Lam állította meg, miután Emese többek között a román Pop és az észt Kirpu fölött is diadalmaskodott.
Másnap a magyar válogatottnak a németek búcsúztatása után a kínaiak túl erősek voltak, de utána helyosztón Dél-Korea és Oroszország is kapitulált előttük. 

Olimpiai bajnokunk, a legutóbbi világkupa versenyen Chicagóban ezüstérmes Szilágyi Áron kisebb sérülése miatt kihagyta a varsói Wolodyjowski emlékversenyt, ott volt viszont Iliász Nikolász és Szatmári András, akik közül előbbi a hatvannégyes tábla első körében búcsúzott, míg junior világbajnoki ezüstérmesünk az olasz Murolo, majd a német Kindler legyőzése után a legjobb nyolc közé kerülésért a koreai Kim Junghyunnal szemben maradt alul és a 14. helyen végzett.

Buta Levente, Bányai Zsombor, Fenyvesi Csaba, Bús Dániel
Buta Levente, Bányai Zsombor, Fenyvesi Csaba, Bús Dániel  

A hétvégén Óbudán rendezték meg a télről elhalasztott kadet és junior párbajtőr csapatbajnokságot. A vasasos fiatalok remekeltek, hiszen a fiúk mindkét korosztályban nyertek, a lányok pedig az idősebbek között, vagyis a négyből három arany Pasarétre került. Továbbra is áll a tétel, Halla Péter, valamint szakembertársai: Németh Árpád, Márka István és Fridvalszky Ádám remek műhelyt alakítottak ki ebben a fegyvernemben.

A kadet mezőnyben a fiúk fölényesen meneteltek, kilenc tus előnnyel nyerték a legszorosabb mérkőzésüket, a juniorok között a Pécs és a BVSC is megszorongatta őket, de a kiélezett helyzetekben is képesek voltak megmutatni tudásukat. A junior lányok számára z elődöntő volt a legnehezebb, amikor is egyetlen tussal harcolták ki a fináléba jutást, ahol aztán öttel nyertek.

Csonka Valéria, Posovszky Tímea, Nyikos Zsófia, Csomós Flóra
Csonka Valéria, Posovszky Tímea, Nyikos Zsófia, Csomós Flóra

Eredmények:
kadet fiú párbajtőrcsapat OB:
  1. Vasas I. (Bányai Zsombor, Buta Levente, Bús Dániel, Fenyvesi Csaba)
10. Vasas II. (Berta Botond, Lóránd Ádám, Ujj Zoltán)

kadet leány párbajtőrcsapat OB:
  8. Vasas I. (Csonka Valéria, Gilányi Dóra, Nyikos Zsófia, Szőke Sára)
11. Vasas II. (Pleesz Hanna, Pleesz Ráhel, Rékasi Panka, Várhegyi Eszter)

junior fiú párbajtőrcsapat OB:
1. Vasas I. (Bányai Zsombor, Blaskovich Bence, Buta Levente, Garzó Zsombor)
9. Vasas II. (Berta Botond, Bús Dániel, Khell Bendegúz, Lóránd Ádám)

junior leány párbajtőrcsapat OB:
1. Vasas (Csomós Flóra, Csonka Valéria,Nyikos Zsófia, Posovszky Tímea)

Buta Levente, Blaskovich Bence, Bányai Zsombor, Garzó Zsombor
Buta Levente, Blaskovich Bence, Bányai Zsombor, Garzó Zsombor

Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

 

 


Hirdetések