2013.05.17. | Birkózás

A Kecskeméten rendezett férfi szabadfogású és női felnőtt egyéni országos bajnokságról érmek garmadájával tértek haza a Vasas birkózói.

A hölgyek mérlege 4 arany, 1 ezüst, 2 bronz, míg a férfiak egy aranyéremmel és négy bronzéremmel gazdagították a szakosztály sikerlistáját. 

Örvendetes, hogy a női mezőny létszáma a tavalyihoz képest szépen nőtt, ám három válogatottunk számára kötelező gyakorlat volt a győzelem. Büszkén mondhatjuk, hogy mind a hét szőnyegre lépő vasasos lány érmet szerzett, a 67 kg-os súlycsoportban csak a mieink álltak a dobogón az eredményhirdetéskor.


Torma Zita, Godó Kitti, Sastin Marianna, Barka Emese, Forgó Fruzsina, 
Szabó Franciska, Vanessa Wilson

A férfiaknál a Finnországban edzősködő Wöller Gergő leiskolázta a mezőnyt, egyértelműen jelezte, hogy nem lehet figyelmen kívül hagyni a világbajnoki csapat összeállításánál.
Szép siker Németh István és Adamecz József harmadik helye, és természetesen Kmegy Dánielnek és Szabó Mihálynak sem kell szégyenkeznie a bronzért, ám tőlük előzetesen többet várt a szakvezetés.

Bódi Jenő szakosztály-igazgató:
- Összességében elégedett vagyok a szerepléssel, szép sikereket értek el versenyzőink. A lányok érvényesítették a papírformát, különösen örömteli, hogy Sastin Marianna sérülését kiheverve újra versenyen indult. Vanessa Wilson kanadai-magyar kettős állampolgár, ha Magyarországon tartózkodik akkor nálunk készül, most erős riválist múlt felül.
Wöller Gergő még úgy is kiemelkedik a magyar mezőnyből, hogy külföldön dolgozik, remélem ez a válogatott irányítói számára sem kétséges. Megpróbáljuk finn munkáltatóival felvenni a kapcsolatot, hogy a budapesti világbajnokság előtt legyen lehetősége néhány hetet itthon készülni.
A 96 kg-os Szabó Misinek a tudása alapján minimum a fináléban lett volna a helye, sajnos az elődöntőt hiába uralta, a sorsdöntő pillanatokban rendre rosszul döntött. Kmegy Dani pedig – emberileg számomra is érthető módon – a sportszerűséget az eredményesség elé helyezte, nem támadta sérült ellenfelét, akitől így kikapott.

Felnőtt női országos egyéni bajnokság, Kecskemét
35 induló

59 kg (4, körmérkőzés)
1. Barka Emese (edző: Diletta Giampiccolo)

63 kg (6)
1. Sastin Marianna (edző: Wöller Ákos)

67 kg (4, körmérkőzés)
1. Godó Kitti (edző: Wöller Ákos)
2. Forgó Fruzsina
3. Torma Zita

72 kg (8)
1. Vanessa Wilson (edző: Wöller Ákos, Bódi Jenő, Martin Gábor, Paul Ragusa)
3. Szabó Franciska

Felnőtt férfi szabadfogású országos egyéni bajnokság, Kecskemét
78 induló

60 kg (4, körmérkőzés)
3. Kmegy Dániel

66 kg (16)
1. Wöller Gergő (edző: Bódi Jenő, Ubránkovics Csaba, Kovács Levente)
3. Németh István

96 kg (10)
3. Szabó Mihály és Adamecz József


Hirdetések