Jenkei Dániel, 2024.03.28. | Vízilabda

Klubunk vízilabdaszakosztályának edzője elsők között részesült az állami sportvezetés által életre hívott, rangos nevelőedzői elismerésben.

Csütörtök délelőtt a Duna Arénában sajtótájékoztató keretében indították útjának a Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Sportügynökség Zrt. által alapított nevelőedzői díjakkal kapcsolatos kezdeményezést, amelyben aktívan közremüködött a Sportegyesületek Országos Szövetsége és a Magyar Edzők Társasága is.

Mostantól rendszeresen elismerik a magyar sportban dolgozó nevelőedzőket, ennek a díjnak a névadója pedig Szilágyi Áron egykori vasasos mestere, Gerevich György lett, akiről megható kisfilmet láthattunk az eseményen, telis-tele régi pasaréti képsorokkal.

Alapítottak emellett egy nevelőedzői életműdíjat is, amely Kemény Ferenc, Fecsó bácsi után kapta a nevét, ezt pedig évente egyszer, szeptember 25-én, a Magyar Edzők Napján adják át.

Nagy örömünkre Gerevich György névadósága mellett más vasasos vonatkozása is volt a nevelőedzői díjnak, hiszen az első három kitüntetett között volt Szedlmayer Ildikó, aki generációk sokaságával ismertette és szeretette meg a vízilabdasportágat, és immár két esztendeje vasasos szakosztályunknál foglalkozik a legkisebb pólóspalántákkal.

Szakemberünk Dr. Schmidt Ádám sportállamtitkártól és Deutsch Tamástól, a Sportegyesületek Országos Szövetségének elnökétől vette át a kitüntető címet, az ünnepség után pedig a VasasTV-ben is beszélgettünk vele.

 


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések