Gy. Szabó Csilla, 2024.03.27. | Kosárlabda

Több kulcsjátékosunk is hiányzott a play-off első párharcának nyitómeccsén, Győrben. Ennek is nagy része volt abban, hogy végül nagy arányú vereséget szenvedtünk az alapszakaszt második helyen záró házigazdáktól. Folytatás szombaton este, Pasaréten.

TIPPMIX NŐI NBI/A. Play-off. Negyeddöntő.
SERCO UNI Győr
– Vasas Akadémia 94-53 (31-10, 13-13, 26-10, 24-20)

Győr: Török (9/3), Carleton (10/6), Dubei (13/9), Ruff-Nagy (8/3), Anigwe (10). Csere: Hegedűs (9/3), Bach (19/9), Dombai (12/6), Gyöngyösi, Molnárová (4), Küllős.

Vasas: Salamon (7), Tóth (15/3), Taylor (8), Jáhni (9),  Gelei (3). Csere: Madár K. (4), Szerencsés, Kádár (2), Boros (2), Villányi (3/3).


Győrben, az alapszakasz második helyezettje ellen kezdtük meg szerda este az idei play-off küzdelmeit. Nehéz mérkőzés várt élvonalbeli női kosárlabdázóinkra, ám a tíz nappal korábbi Killik László Női Magyar Kupa négyes döntőjében mutatott játék adhatott némi önbizalmat nekik. Még akkor is, ha a találkozó esélyese egyértelműen a házigazdák voltak.

A pontgyártást ennek ellenére mi kezdtük, Jáhni Zsófia révén, majd Salamon Zsófia duplájával őriztük a minimális vezetést (4-3). A folytatásban azonban beindult a győri gépezet, bár a hatodik perc elejéig, Tóth Orsolya, valamin Salamon kosaraival még elérhető távolságon belül, hat ponton tartottuk a házigazdákat. Ekkor azonban megakadtak a támadásaink, a negyed hátralévő részében nem tudtunk pontot szerezni, miközben a győriek szórták a hárompontosakat. A játékrészt huszonegy pontos hátránnyal zártuk.

A második negyed is győri triplával indult, a két csapat dobószázaléka közötti különbség pedig magárét beszélt. Míg a vendéglátók hetven százalék fölött értékesítették helyzeteiket, addig nálunk ez a szám alig haladta meg a húszat. Madár Kata, Myah Taylor, Salamon és Tóth kosaraival igyekeztünk közelebb kerülni ellenfelünkhöz (39-20), ami részben sikerült is. A 18. perc elején válaszoltak végül a zöld-fehérek, s ezzel ismét húsz pont felettire nőtt az előnyük, amelyet biztosan tartottak a negyed végéig.

A szünet után is a győriek kezdtek jobban, és huszonhat pontos vezetéshez jutottak (49-25). Jáhni a 23. percben szerezte az első kosarunkat, majd Tóth csatlakozott hozzá (49-27). A házigazdák azonban tovább rohamoztak, mégpedig sikeresen, a 27. perc közepére harminc ponttal vezettek (61-31), a negyed végére pedig harminchéttel (70-33).

Az utolsó játékrész győri triplával indult, ami egyben azt is jelentette, hogy negyven pontosra növelték az előnyüket (73-33). A folytatásban Madár Kata, Taylor, Villányi Dóra – aki első felnőt élvonalbeli idényében az első kosarát szerezte meg –, és Salamon volt eredményes, ellenfelünk azonban tartotta a negyven feletti előnyét. A negyed második felében Tóth és Jáhni volt eredményes, ám így is negyvenegy pontos vereség lett a találkozó vége.

A két győzelemig folyó párharc második összecsapását szombaton, 18 órai kezdettel játszák Pasaréten.

Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Nem könnyű a győriek ellen játszani. Nem tudtuk lelassítani az ellenfél támadásait, fizikálisan jobbak voltak nálunk. Nem akarok mentegetőzni, de sérült kulcsembereink nekünk jobban hiányoztak, mint a hazaiaknak Goree. Nincs idő a bánkódásra, szombaton szeretnénk a mainál jobb teljesítményt nyújtani.”

Tóth Orsolya, a Vasas Akadémia játékosa:

„A győriek nagyon jól játszottak, már az első negyedben olyan előnyt szereztek, amellyel eldöntötték a meccset. Védekezésben és támadásban egyaránt jobbak voltak nálunk. Nem szeretnék azzal a ténnyel takarózni, hogy három kulcsjátékosunk is hiányzott, de ez az igazság. Ennél jobban kell küzdenünk szombaton, remélem, hazai pályán szorosabb meccset tudunk játszani.”

Fotók: hunbasket


Hirdetések