2013.05.04. | Labdarúgás
Az NB II Keleti csoportjának 25. fordulójában megszakadt a Vasas jó sorozata, ám a vereség ellenére – legalább is holnap délutánig biztosan – a tabella élén maradtunk.

Szeged 2011 - Vasas 3-1 (1-1)
Szeged, Vasutas-stadion, 1300 néző.
Vezette: Farkas Á.

Szeged 2011: Belecsan - Tóth I., Petrók, B. Kapic, Farkas M. - Kis R., Ulvicki (Borbély, 58.), Markovics, Farkas Z. – Timm (Kéri, 76.), Jovánczai (Varga B., 88.).
Edző: Gálhidi György.

Vasas: Szatmári - Görgényi, Lucas, Nikolov, Katona – Recklet (Venczel, 44.) - Thiago, Szilágyi, Cseke (Pisanjuk, 53.) - Ádám M., Wilson.
Edző: Dirk Berger.

Gólszerzők: Jovánczai 2 (31., 57.), Petrók (49.) ill.: Cseke (41.)
Sárga lap: Kis R. (45.), Markovics (71.) ill.: Venczel (51.), Nikolov (77.)

Szépszámú nézősereg előtt lépett pályára a két csapat. A félidő első fele kiegyenlített játékot hozott, legközelebb a találkozó 15. percében kerültünk a gólszerzéshez, amikor Ádám Martin a szegedi védőktől szorongatva veszítette el a labdát a tizenhatoson belül. Fél óra elteltével a hazaiak fokozatosan átvették az irányítást, és egy szerencsés labdába "piszkálással"  meg is szerezték a vezetést. Nem sokkal később azonban sikerült az egyenlítés, az utóbbi időben gólfelelőssé is előlépett Cseke Benjamin jó húsz méterről lőtt a felső sarokba.


                                                                      fotó: Frank Yvette, delmagyar.hu

A második félidőt a kék-fehérek kezdték jobban, négy perc elteltével egy előreívelésnél védőink elméláztak, Petrók pedig a tizenegyes pont tájáról bevette Szatmári kapuját. Az 56. percben Wilson kapufát fejelt, és szinte az ellentámadásból tovább növelték előnyüket a szegediek. Újabb pontosan végigvitt akciójuk után védelmünk ismételten nem állt feladata magaslatán, Jovánczai viszont igen, és tíz méterről betalált. A fiúk persze nem adták fel, de a küzdőszellem, jó megoldások híján kevés volt ahhoz, hogy változtatni tudjunk akár az eredményen, akár a mérkőzés összképén.


Hirdetések