2013.04.29. | Vívás
Hétvégén Athén rendezett világkupa viadalt kardvívásban. Olimpiai bajnokunk az egyéni verseny során nem talált legyőzőre, a magyar csapat pedig ötödik lett.

Közel egy hónapnyi szünet után folytatódott a nemzetközi körforgás a felnőtt vívók számára. Szilágyi Áron idén eddig négy világkupa viadalon lépett pástra, elképesztően kiegyensúlyozott sorozatot produkálva, hiszen Madridban, Padovában, Budapesten bronzérmes, Moszkvában pedig ötödik lett. Az Akropolisz Kupán sem adta alább, magabiztos győzelmek sorozatával – öt asszóban mindössze 36 tus kapva – menetelt a döntőig. Ott a világranglista kilencedik helyezettje, Benedikt Wagner várt rá. Ezúttal a „német vonal” sem okozott gondot olimpiai aranyérmesünk számára, 15:9-re győzte le ellenfelét és ismételte meg két esztendővel ezelőtti athéni sikerét. 

A csapatverseny során Szilágyi Áron és Iliász Nikolász mellett újabb vasasos fiatal, a rendkívül tehetséges Szatmári András is bemutatkozott a magyar válogatottban. A negyeddöntőben az olaszok kiejtették a magyar fiúkat, akik a folytatásban az alsó ágon a románokat és az olimpiai bajnok koreai válogatottat legyőzve megszerezték az ötödik helyet.


Hirdetések