Gy. Szabó Csilla, 2024.03.20. | Kosárlabda

Az első negyed kivételével akadémistáink egyértelmű fölényben játszottak a DEAC ellen. Még az sem jelentett problémát, hogy ezen a napon egyetlen távoli dobásunk sem sikerült. Így is nagyarányú győzelmet arattunk.

FÉRFI NBI/B Piros-csoport. Alapszakasz. 21. forduló.

Vasas Akadémia – DEAC U23 67-51 (18-12, 17-13, 16-15, 16-11)

Vasas: Cseh (16), Takács (2), Fekete (8), Olasz (15), Pleesz Á. (4). Csere: Farkas (2), Medve (6), Andrássy (8), Kelemen (4), Pleesz G. (2).

DEAC: Hibján (5/3), Balázsi (7/6), Várszegi (9/3), Hegedűs (2), Czermann (8). Csere: Szentkúti (5/3), Bankó (6/3), Turán (3/3), Orosi (5), Sólyom, Fekete (1), Csizmadia.


A legutóbbi jászberényi győzelemből meríthettek erőt akadémistáink a hétközi DEAC elleni meccsre, amelyet egy korábbi fordulóból halasztottak mostanra. A vereségből érkező egyetemisták mégis jobban kezdték a meccset, ők szerezték az első kosarat, amelyre Cseh Botond válaszolt, majd az újabb vendég pontokra Pleesz Ádám és Fekete Viktor. Az 5. percben Olasz Ádám révén sikerült fordítanunk (10-9), s ettől a pillanattól kezdve nem is engedtünk a vezetésből. Andrássy Géza, Pleesz Gergely és Medve Máté dupláival hatpontos vezetéssel zártuk az első negyedet.

A második játékrészt is a debreceniek kosara nyitotta, s mivel ez egy tripla volt, három pontra csökkentették a hátrányukat (18-15). A folytatásban azonban ismét akadémistáink vették át a mérkőzés irányítását. Olasz igen jól mozgott a palánk alatt, egymaga hét pontot gyűjtött a második negyedben szerzett tizenhétből, a játékrész végén biztos kézzel értékesített büntetőivel már tíz ponttal vezettünk (35-25).


Farkas Attila (9) és Andrássy Géza (15) a debreceni védők gyűrűjében

A szünet után Cseh révén tovább növeltük az előnyünket, amely ezzel tizenkét pontosra duzzadt. A debreceniek azonban jól szervezetten támadtak, védekezésben kicsit lanyhult a figyelmünk, és hét pontra jöttek vissza. A mi részünkről Cseh szerezte a pontokat s neki köszönhetően a negyed közepén még mindig kilenccel vezettünk (43-34). A 26. perc végén Andrássy középtávolijával ismét kétszámjegyűre nőtt az előnyünk (45-34), majd látványos zsákolásával tizenhárom pontosra (47-34).

A negyedik negyed elején felváltva estek a pontok, így biztosan őriztük a tizenegy-tizenhárom pontos vezetésünket. A 34. perc végétől azonban egyre erőteljesebbek lettek a támadásaink, a debreceniek védelme pedig picit megroggyant. A 36.-ra így Cseh, Olasz és Fekete kosaraival már huszoneggyel vezettünk (65-44). A hajrába új lendülettel vetették bele magukat a vendégek, sorozatban szereztek is két duplát és egy triplát (65-51), az utolsó szót azonban Olasz mondta ki, s ezzel bebiztosította a tizenhat pontos győzelmünket.

Stephen Arigbabu, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Gratulálok a csapatnak a mai győzelemhez. Nehézkesen kezdtük a játékot, sok labdát adtunk el és rossz döntéseket hoztunk. Az utolsó három negyedben azonban feljavultunk, és mindössze négy eladott labdánk volt 24 gólpasszal szemben. A hárompontosok terén viszont ma negatív rekordot állítottunk fel, huszonkét kísérletből egy sem ment be. Ennek ellenére könnyű győzelmet ünnepelhettünk a végén. Sok sikert kívánok a debrecenieknek a szezon további részében.”

Fotók: Vasas Akadémia/Láng Győző


Hirdetések