2013.04.29. | Birkózás
Cegléden rendezték a birkózók kötöttfogású országos bajnokságát, ahonnan a Vasas birkózói három éremmel tértek haza.

Tízfős csapattal képviseltette magát a Vasas az OB-n, közülük hat versenyzőnk végzett pontszerző helyen, mindhárom színű éremből egyet-egyet gyűjtöttünk be, hárman pedig az ötödik helyen végeztek. A szakosztályok közötti pontversenyben a második helyet szereztük meg. 

A legkönnyebb súlycsoportban (55 kg) Turbucz István a tavalyi bronz után ezúttal ötödik lett. A balszerencse sajnos most sem hagyta el, hiszen akárcsak a felkészülés alatt, most is sérülten kellett helytállnia. Egy kategóriával feljebb (60 kg) Kmegy Dániel volt a címvédő, ő azonban tavaly óta már inkább a civil életre összpontosít, így teljes mértékben elégedettek lehetünk a bronzérmével. Németh Istvánnak 66 kg-ban válogatott ellenfél jutott az első fordulóban, így búcsúja nem volt váratlan.

Kmegy Dániel, Varga Ádám, Szabó László
Kmegy Dániel, Varga Ádám, Szabó László

A 74 kg-osok között hárman is képviselték a színeinket. Szabó László és a fiatal, tehetséges Ubrankovics Norbert egymás ellen kezdett, Fazekas Balázs pedig Németországból tért haza erre a versenyre. Ubrankovics és Fazekas búcsúzott, Szabó viszont kiváló teljesítménnyel egészen a döntőig menetelt, ahol Szabó Martintól kapott ki, és lett nagy örömünkre ezüstérmes.
A 96 kg-osok súlycsoportja számunkra szintén háziversennyel kezdődött, ám Varga Ádám ellen Fodor Tamás sajnálatos módon hamar megsérült, így fel kellett adnia a küzdelmet. Kucsera Tibor két nyert mérkőzéssel nyitott, a döntőbe jutástól őt is klubtársa, Varga ütötte el, és sajnos az éremszerzés sem sikerült neki, ötödik lett. Varga Ádám a fináléban Rizmajer Györggyel, régi riválisával találkozott. Saját nevelésű büszkeségünk a nap talán legszínvonalasabb mérkőzésén – még némi bírói nyomással szemben is – magabiztos győzelmet aratott, és szerezte meg a bajnoki címet.

A legsúlyosabbak mezőnyéből sajnos hiányzott a címvédő, a kéthete vállsérülést szenvedő Nunajev Juszup, őt Egervári László és Fodor Péter próbálta meg helyettesíteni. Egervári volt a sikeresebb, egészen az ötödik helyig jutott.

Bódi Jenő szakosztály-igazgató:
- Jó érzéssel jöttünk el Ceglédről, hiszen helytálltak versenyzőink, igaz előzetesen én több éremmel számoltam, ám a verseny másként alakult. Két döntősünkkel azonban maradéktalanul elégedett vagyok, még úgy is, hogy az arany sorsáról határozó összecsapáson Szabó Laci kidolgozott akciói végén kétszer is rossz döntést hozott. Veresége ellenére azonban jelezte, hogy a jövőben akár válogatottként is számolni kell vele, én is jó szívvel ajánlom a szövetségi kapitány figyelmébe. Varga Ádám diadala különösen kedves számunkra, hiszen kisgyermekként nálunk ismerkedett meg a birkózással, fokról-fokra lépett egyre feljebb, most pedig magyar viszonylatban a csúcsra ért. Igazi vezéregyénisége a szakosztálynak és minden tekintetben követendő példa a többiek számára.






Ubrankovics Csaba a csapatverseny második díjával

fotó: Doba István

 


Hirdetések