2013.04.26. | Birkózás
Remek hétvégét zártak a Vasas birkózói, a felnőttek közül ketten az Adria-kupán mérették meg magukat, a junior nők számára pedig országos bajnokságot rendeztek.

Nyolc ország részvételével, a horvátországi Porecben rendezték meg a birkózók Adria Kupáját, amelyen két vasasos is szőnyegre lépett. A viadalt az utóbbi években a juniorok számára írták ki, idén viszont a felnőttek léphettek szőnyegre, és komoly színvonalú nemzetközi mezőny gyűlt össze.


Németh István (balra)

Németh István 66 kg-ban, Varga Ádám pedig 96 kg-ban képviselte a Vasas színeit. Mindkét versenyzőnk két-két győzelem után jutott be a döntőbe. Németh Istvánt a fináléban a szerb Davor Stefanek állította meg, míg Varga Ádám az olimpiai ezüstérmes orosz Totrovval vívott nagy csatát. Egy-egy megnyert menet után a harmadik menet utolsó másodpercében fordította az orosz a maga javára a mérkőzést. A döntő bizonyította, hogy Varga fizikailag már felveszi a versenyt az élmezőnnyel, ahhoz, hogy még előrébb jusson, rutinra van szüksége.


Varga Ádám (balra)


A hétvége másik örömteli vasasos eseménye a junior országos bajnoksághoz kapcsolódik, ahol az 59 kg-os nők mezőnyében az aranyérmet egy Vasas-versenyző, Torma Zita nyakába akasztották.

Edzőjét, Illés Gergőt kérdeztük a tapasztalatairól:
- Tudni kell, hogy a korosztályos versenyeken viszonylag kevés az induló, most is csak öten voltak, így körmérkőzéseket rendeztek. Ami a legfontosabb, hogy Zita végre le tudta győzni komoly ellenfeleit, például egy fradista lányt, akitől korábban sokszor kikapott. Taktikusan és okosan birkózott, kezd kijönni az, hogy sportiskolai rendszerben készül, így sokkal többet tud edzeni. Ezért nagy köszönet jár a szülőknek, az edzőknek, és természetesen a Vasasnak is. Az igazi nagy feladatok viszont majd csak most jönnek, meglátjuk, hogy mennyire lesz stabil Zita formája. 

Valóban, hiszen a versenyző számára az év fő versenyei még hátra vannak. Május 11-én lesz egy úgynevezett fellépő országos bajnokság, ami a válogatottságról dönt. Ez azért fontos, mert ebben a korosztályban hamarosan Eb-t és ilágbajnokságot is rendeznek, a Vasas ifjú tehetségének pedig elsődleges célja, hogy ezen a két eseményen is meg tudja magát mutatni.

dan  
 Eredmények:
Adria Kupa, Porec, április 20.
66 kg
1. Davor Stefanek (szerb)
2. Németh István
3. Fehér Dávid és Filip Sacic (horvát)

96 kg
1. Rustam Totrov (orosz)
2. Varga Ádám
3.Stjepan Lavric és Sinisa Hogac (mindkettő horvát)

 


Hirdetések