Gy. Szabó Csilla, 2024.03.16. | Kosárlabda

Huszonhárom pontos győzelmet aratott férfi csapatunk Jászberényben. Ezzel magabiztosan őrizzük harmadik helyünket a bajnoki tabellán, az alapszakaszból már csak három találkozó van hátra. 

FÉRFI NBI/B Piros-csoport. Alapszakasz. 24. forduló.

Jászberényi KSE – Vasas Akadémia 64-87 (16-22, 15-24, 11-17, 22-24)

Jászberény: Rátvay (25), Dunai (3/3), Meleg (12/6), Boka-Magó (7/3), Santiago (3). Csere: Oroszi (1), Mester (9/3), Dékány (4), Horváth.

Vasas: Cseh (10/3), Takács (8/3), Fekete (8/6), Pleesz (7), Olasz (19). Csere: Farkas (8), Andrássy (17), Medve (5/3), Kelemen (5/3), Bérces.


A bajnoki tabella alsó harmadában tanyázó Jászberény otthonába látogatott férfi együttesünk, amely egy héttel korábban fájó vereséget szenvedett a Nyíregyházától.

A bizonyítás vágya érezhető volt játékosainkon, Pleesz Ádám duplájával meg is szereztük a vezetést. A jászberényiek azonban nyomban válaszoltak, ahol Olasz Ádám kosarára is, kisvártatva pedig vezetéshez jutottak (6-4). Olasz és Cseh Botond pontjaival a 6. percben fordítottunk, de csak a 9.-ben tudtuk a vezetésünket állandósítani. A negyedet Medve Máté duplája révén már hatpontos előnnyel zártuk.

A második játékrész elején egy idei maradt még a kiegyenlített játék, ám a 14. percben Andrássy Géza kosarával végre jelentősebben elléptünk ellenfelünktől és tizenegy pontos vezetéshez jutottunk. Ezt a különbséget néha sikerült növelnünk, tíz alá viszont többé már nem csökkent. A negyed végén ismét Andrássy volt eredményes és ekkor már tizenöt pontos vezetéssel vonulhattunk a félidei pihenőre.

A szünet után kicsit megtört a lendületünk, a jászberényiek még egy utolsó, elkeseredett rohamra indultak. A játékrész közepétől azonban ismét nőni kezdett az előnyünk a 29. perc végén pedig már húszponttal vezettünk.

A negyedik negyedben gyakorlatilag már csak az volt a kérdés, hogy milyen arányú lesz a győzelmünk, hiszen a mérkőzés előrehaladtával egyre inkább állandósult a húsz pont feletti vezetésünk. Végül huszonhárom ponttal bizonyultunk jobbnak a házigazdáknál.

Stephen Arigbabu, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

Gratulálok csapatomnak a mai teljesítményéhez. Aki játszott már Jászberényben, tudja, milyen nehéz innen győzelemmel hazatérni. Néhány figyelmetlenségtől tarkított szakasztól eltekintve, követtük az előre meghatározott taktikát, és nagyon jó játékot játszottunk. Sok sikert kívánok a Jászberénynek a szezon további részében!”

Fotók: hunbasket.hu


Hirdetések