Jenkei Dániel, 2024.03.13. | Vízilabda

Kiemelt országos csapataink már négy fordulót lejátszottak a középszakaszból, akadtak bőven szép eredmények, de néhány kisebb csalódás is. A vezetőedzőkkel értékeltük az eddigieket. Ma pedig már Pécsett folytatódnak a küzdelmek.

Országos Ifjúsági Bajnokság, középszakasz 1. forduló
Szeged-Vasas SC 13-7

Gólszerzőink: Tasi D. (2), Ragács B. (2), Szűcs L., Orsós R., Tóth M. Z.

2. forduló
Kaposvár-Vasas SC 10-16

Gólszerzőink: Peőcz Á. (6), Básity M. (3), Tóth M. Z. (3), Orsós R. (2), Tasi D., Szűcs L.

3. forduló
Szolnok-Vasas SC 20-13

Gólszerzőink: Szűcs L. (6), Peőcz Á. (2), Orsós R., Tóth M. Z., Básity M., Ragács B., Bebők B.

4. forduló
Honvéd-Vasas SC 14-18

Gólszerzőink: Peőcz Á. (4), Szűcs L. (3), Tóth M. Z. (3), Orsós R. (3), Tasi D. (3), Kovács B., Bebők B.

 

Bóbis Máté, vezetőedző: - Összességében komoly terhelésben van a csapat, hiszen a Benedek-kupa, majd a Komjádi-kupa is beékelődött a programba. Emellett egyre kevesebben is vagyunk, legutoljára sajnos Ragács Benedeket vesztettük el sérülés miatt. Ezeket a körülményeket figyelembe kell venni, de a Szeged, illetve főleg a Szolnok elleni játékunk így sem volt elfogadható számomra. Főleg a dekoncentráltság és a védekezés hatékonysága nem tetszett. A Honvéd ellen viszont értékes győzelmet arattunk, az jót tett a lelkeknek. A Pécs és az Eger ellen szeretnénk nyerni, aztán meglátjuk, mire leszünk képesek a rangadókon. Az biztos, hogy szigorúbb védekezés és stabilabb kapusteljesítmény kell ahhoz, hogy meccsben tudjunk majd lenni a legerősebb ellenfelekkel szemben. Ezzel párhuzamosan pedig próbálunk a serdülőcsapatból is beépíteni játékosokat, ez is egy szép kihívás.


Országos Serdülő Bajnokság, középszakasz 1. forduló
Szeged-Vasas SC 8-3

Gólszerzőink: Vida Z., Haupert K., Busch L.

2. forduló
Kaposvár-Vasas SC 5-19

Gólszerzőink: Szabó D. (5), Hudvágner M. (2), Fehér B. (2), Busch L. (2), Hauper K.  (2), Dimech L. (2), Gőgh B., Szűcs M., Vitéz L., Vida Z.

3. forduló
Szolnok-Vasas SC 13-7

Gólszerzőink: Fehér B. (2), Szabó D., Hudvágner M., Vitéz L., Haupert K., Nagy L.

4. forduló
Honvéd-Vasas SC 12-13

Gólszerzőink: Haupert K. (6), Vitéz L. (2), Szabó D. (2), Dimech L., Busch L., Nagy L.


Homonnai Dániel, vezetőedző: - Úgy gondolom, hogy a legutóbbi három fordulóban valami elindult, pozitív irányba mozdultunk el kollektíven. A Kaposvár kötelező győzelem volt, a Szolnok pedig nálunk jóval erősebb, de itt is éreztem előrelépést, az eredmény is jobban nézett ki számszerűleg, mint ősszel. A Honvéd-meccs pedig igazi rangadó volt számunkra, és nagy öröm, hogy hátrányból fordítva tudtunk nyerni, sőt, még az is belefért, hogy viszonylag sok ziccert elrontottunk. A folyamatokat látva tehát bizakodó vagyok, a hátralévő meccseken a Pécs és az Eger ellen lehet keresnivalónk, a legerősebb ellenfelek ellen pedig szintén szeretnénk fejlődni majd.


Országos Gyermek Bajnokság, középszakasz 1. forduló
Szeged-Vasas SC 8-10

Gólszerzőink: Gőgh B. (3), Papp B. (2), Borbás D. (2), Tábori B., Palov A., Pádár B.

2. forduló
Kaposvár-Vasas SC 3-26

Gólszerzőink: Gőgh B. (5), Palov A. (3), Győri L. (3), Györök B. (3), Szűcs Ambrus Z. (3), Tábori B. (2), Papp B. (2), Borbás D., Vásárhelyi L. B., Pádár B. Gortva D., Herczeg G.

3. forduló
Szolnok-Vasas SC 12-7

Gólszerzőink: Győri L. (2), Herczeg G., Tábori B., Gőgh B., Gortva D., Szűcs A.

4. forduló
Honvéd-Vasas SC 8-11

Gólszerzőink: Palov A. (3), Pádár B. (3), Gőgh B. (3), Herczeg G., Borbás D.

 

Takács Bálint, vezetőedző:  - Ahogy ezt korábban is elmondtam, a középszakasz első felében a fő célunk az volt, hogy az idegenbeli vidéki meccseinket megnyerjük. Szegeden ez remekül sikerült, a 10-8-as győzelmünk pedig talán még nem is tükrözte a reális különbséget. A Kaposvár ellen igazi örömjátékot tudtunk mutatni, az ellenfélnek nem volt jó napja, mi viszont stabil védekezéssel és különlegesen hatékony támadójátékkal tudtunk előrukkolni. A Szolnok-meccset kicsit különválasztanám, hiszen kapus nélkül voltuk kénytelenek kiállni, így gyakorlatilag már a meccs előtt eldőltek a nyitott kérdések. A Honvéd elleni siker erre azért gyógyírt jelentett, talán a szezon eddigi legjobb játékát tudtuk nyújtani egy számunkra igazi rangadón. Nagy öröm és fegyvertény, hogy az eddigi két döntetlenünk után most idegenben legyőztük őket. A küzdős mentalitás mellett több begyakorolt taktikai elemet is viszontláttam, ami nagyon jó érzés volt. Ahogy annak is örülök, hogy a három új játékosunk is gyorsan adaptálódott. Remélem, hogy továbbra is ezt az arcunkat tudjuk mutatni.


Hirdetések