2013.04.16. | Labdarúgás
A háromgólos vereség ellenére csapatunk nem játszott alárendelt szerepet a Debrecen elleni kupaelődöntő első meccsén. Több fiatal kubalás játékos is megmutatta magát a Vasas-közönségnek.

Vasas – DVSC-TEVA 0–3 (0-2)
Illovszky-stadion, 1200 néző.
Vezette: Németh Á. (Tóth II., Varga G.)

Vasas: Halasi – Túri, Nikolov, Lucas, Katona M. – Venczel – Ferkó Á. (Berecz Zs., 61.), Ádám (Füredi, 88.), Deyvison – Szilágyi (Cseke, 78.), Pisanjuk.
Vezetőedző: Dirk Berger.

DVSC-TEVA: Polekszics – Bernáth (Ludánszki, 73.), Máté P., Szűcs I., Ferenczi J. – Rezes (Coulibaly, 69.), Spitzmüller, Czvitkovics – Kulcsár T., Szécsi M., Pölöskei (Se. Bouadla, 42).
Vezetőedző: Kondás Elemér.

Gólszerző: Ferenczi J. (9., 19. – mindkettőt 11-esből), Czvitkovics (68.)
Sárga lap: Lucas (7.), Venczel (79.) ill.: Bernáth (22.), Pölöskei (38.)

A hangulatot tekintve mindenképpen a jutalomjáték szó illett a kedd délutánra. Egyrészt azért, mert az utóbbi hetekben remekül alakultak a dolgok a bajnokságban, a csapat pedig feljutó helyen áll. Másrészt, a Magyar Kupában a négy közé jutással már bőven sikerült túlszárnyalni a kitűzött célokat. A Debrecen elleni meccs így tényleg csak a hab volt a tortán, mindenféle eredménykényszer nélkül.



Mindemellett az időjárás is kegyes volt az eseményhez. A húsz fok körüli, szélcsendes hőmérsékletnek hála sokan kilátogattak az Illovszky-stadionba. Legyen elég annyi, hogy az egyik büfében például már a szünetre elfogyott a sör…
Dirk Berger az utóbbi időszak sorozatterhelése, valamint a betegségek és sérülések miatt jelentősen felforgatta a csapatot. Persze aligha bánkódott bárki is, amikor meglátta a kezdőben a mostanában kevesebb szerepet kapó Katonát, Nikolovot, vagy éppen Deyvisont. No, meg a fiatalokat, hiszen a Vasas Kubala Akadémia számára is igazi ünnep volt ez a kupameccs. A kezdők között Ádám Martin és az újonc jobbhátvéd, Túri Dániel képviselte az akadémistákat, és természetesen Ferkó Ádámról sem szabad megfeledkezni. A padon pedig ott ült Cseke Benjámin és Berecz Zsombor is. 

Mégsem ők, hanem a születésnapos Várady Béla kapta a legnagyobb tapsot a kezdés előtt, de ezen aligha lehet meglepődni.

Lendületesen, jól kezdtünk, sőt megkockáztatható, hogy domináltunk az NB I-es élcsapat ellen. Egy szöglet utáni kavarodáskor még a kapufát is eltaláltuk. Mégis hamar eldőlt minden, hiszen a 7. percben Lucas szabálytalankodott látványosan a tizenhatoson belül, majd bő tíz perc múlva Nikolov is követte a példáját. Az eredmény a következő lett: két Ferenczi-gól, és 0-2 oda… Ezt leszámítva pedig tényleg nem voltunk alárendelt szerepben, igaz azért a debreceni bekkek kínosan ügyeltek arra, hogy a csatáraink ne nagyon kerüljenek helyzetbe. A legnagyobb izgalmat Szilágyi jobboldali akciói okozták, amelyeket kétszer remek beadás is követett. Ennél nagyobb eredményt azonban nem tudtunk felmutatni az első félidőben.

A második játékrészt hasonló elánnal kezdtük, pár perc után például Szilágyinak volt egy nagy helyzete. A 60. percben beszállt a másik debütáns, Berecz Zsombor, akinek az első labdaérintése egy higgadt csel volt, és utána is bátran mozgatta a középpályánkat. Egyszer pedig a góllövéshez is közel járt, de blokkolták a közeli próbálkozását.
Gólt azonban megint csak a Loki tudott lőni, ugyanúgy ahogy addig, tökéletesen a semmiből. Czvitkovics egy gyors kontra végén talált a kapunkba. Aztán majdnem még egyszer, de a szépségdíjas, harmincról megeresztett szabadrúgása a felső lécen csattant.

Erre válaszul jött egy ugyancsak veszélyes Deyvison-szabadrúgás, majd az utolsó tíz percben egyre több hiba. A 0-3-as végeredmény ellenére nem mutatta rossz arcát a csapat, a Debrecen azonban profibb módon használta ki a sanszait. Ami viszont öröm, hogy tehetséges fiataljaink vannak, ez pedig talán mindennél fontosabb. És, hogy még miért volt jutalomjáték a mai meccs? Háromgólos vereség után ritkán ugrál együtt a csapat és a közönség a lefújás után. Ma ez is megtörtént!

Berecz Zsombor:
- Furcsa volt kicsit egy ilyen komoly ellenfél ellen beszállni, de szerintem sikerült felvennem a ritmust gyorsan. Ehhez kellett az is, hogy bejöjjenek az első megoldásaim. Jól éreztem végig magamat a pályán.
Úgy voltam vele, hogy igazából semmi veszíteni valóm nincs, viszont meg tudom mutatni, hogy mit tudok. Különösebb utasítást sem kaptam, csak annyit, hogy a védekezésre figyeljek a középpályán. Jó volt az is, hogy sokan voltunk akadémisták a gyepen, ez bizonyítja, hogy jó munka folyik az utánpótlásban. A meccsen is igyekeztünk keresni egymást a labdákkal. Játékban szerintem egyébként nem voltunk ma gyengébbek a Debrecennél. Kár a tizenegyesekért, de hát ez benne van a fociban.
A továbbiakról csak annyit, hogy Cseke Benjámin már kijárta nekünk az utat a felnőtt csapatnál, ő a példa a számunkra. Szeretném én is megmutatni magamat bajnokikon is.

dan      
fotó: Doba István      




Hirdetések