Nagy Dániel, 2024.03.11. | Kézilabda

Az U19-es és az U17-es leány kézilabdacsapatunk vezetőedzőivel tekintettünk vissza az elmúlt hetekre.

Az U19-es és az U17-es leány kézilabdacsapatunk továbbra is a korosztályos élvonalbeli bajnokság középmezőnyében áll: az ifik a kilencedikek, de azonos pontszámmal állnak a hetedik Békéscsabával és a nyolcadik MTK-val, a serdülők pedig a hatodik pozícióból várják a folytatást – az ötödik Praktiker-Váchoz hasonlóan 23 ponttal.


Az ifjúsági csapatunk fontos győzelmet aratott az NB II-ben

„Februárban négy ifjúsági első osztályú mérkőzésünk volt, amiket ötvenszázalékos mérleggel zártunk. A két elvesztett mérkőzésen is sokáig volt esély a pontszerzésre, de a meccs harmadik harmadában ellenfelünk jobban koncentrált. A fejlődés egyénekre lebontva és csapatszinten is látványos. Az edzések látogatása továbbra is százszázalékos. Büszke vagyok a lányokra, hogy az iskola mellett nagyon komolyan veszik a sportolást is – mondja Kiss Dániel, az U19-esek vezetőedzője, aki a múlt heti, MTK elleni U19-es élvonalbeli bajnokira (25–18-as vereség hazai pályán) és az ÓKSI elleni NB II-es győzelemre (idegenben 37–25) is kitér. – Védekezésünk és kapusaink teljesítménye jó volt az MTK ellen, a támadójátékunk viszont sajnos már kevésbé. A helyzeteket kidolgoztuk, de az ellenfél kapusa kiváló formában védett, összesen 15 ziccert és 10 átlövést hibáztunk. Többen is a tudásuk alatt kézilabdáztak. Gyorsan rendet kellett tenni a fejekben, mert a hétvégén nagyon fontos – a jövőnket is befolyásoló – NB II-es forduló várt ránk. Szerettünk volna kimászni a hétközi hullámvölgyből, és bizonyítani magunknak, hogy több van bennünk. Ez a mérkőzés talán az egyik legfontosabb volt számunkra, hogy minél több ponttal érkezzünk meg az alsóházi rájátszásba. Büszke vagyok a lányokra, hogy nyomás alatt ilyen felszabadultan és éretten tudtak kézilabdázni. Akarom hinni, hogy ez az igazi arca a csapatomnak. A mérkőzést végig kézben tartva, feszes védekezéssel, taktikus és gólerős támadójátékkal viszonylag simán nyertük a rangadót. Élveztük a kézilabdát, bátorítottuk egymást, szívvel-lélekkel küzdött és játszott mindenki. Gratulálok a lányoknak!”
 


Csenki Csilla tart eligazítást a serdülőinknek

„Tudtuk, hogy a Vác ellen szoros meccs vár ránk, az utóbbi időben ők is sokat fejlődtek. A meccs képe alapján reális eredmény volt a döntetlen. Nehéz pályáról van szó, az ősszel a Debrecent is legyőzték otthon, értékes az eredmény. A lányok teljesítménye hullámzó, van, hogy egy élcsapattal is felveszik a kesztyűt, máskor a tabella második feléből érkező ellenféllel szemben nem sikerül az elképzelések szerint játszani – veszi át a szót az U17-eseket irányító Csenki Csilla. – Sajnos nem nagyon volt eddig olyan mérkőzésünk, amelyen teljes kerettel tudtunk kiállni. A Békéscsaba elleni vereségünk fájó, a különbség szerintem nem tükrözi a tudásunkat, de valamiért leblokkolt a csapat. Sokat kell a lányokkal dolgozni, a képzettséget fejleszteni, ebben az időszakban pedig már a taktika is előtérbe kerül. Emelem a kalapomat előttük, mert a tanulás mellett nincs könnyű dolguk, ehhez mi is igyekszünk alkalmazkodni a módszertan tekintetében. Egy biztos, mindig a maximumot akarják nyújtani, legyen szó meccsről vagy edzésről; a jó eredmények bennük vannak, ezért dolgozunk, hogy elérjük a céljainkat!”


Hirdetések