2013.04.16. | Vívás
A horvátországi Porecben rendezett kadet és junior világbajnokságon a Vasas fiataljai magyar csapatérmeknek voltak tevékeny részesei.

A férfi junior kardvívók bronzérmet szereztek, Szatmári András és Csaba Márton Bence hatékony közreműködésével. A negyeddöntőben Oroszországgal vívtak drámai végkifejletű mérkőzést. Az utolsó előtti párban Csaba Bence 40:36-os előnnyel adta át a stafétabotot Szatmári Andrásnak, aki Ibragimov ellen – az egyéni döntőben is tőle kapott ki – leadta az előnyt (42:44), és már csupán egyetlen tus hiányzott az orosz fiúnak a végső győzelemhez, amit azonban már nem tudott beadni, hiszen Szatmári óriási lélekjelenlétről tanúbizonyságot téve egymás után háromszor volt eredményes. 
Egy ideig az elődöntő is hasonlóan alakult az olaszok ellen, sajnos a vége ezúttal más lett. Szatmári ekkor 40:37-ről indult, eljutott 43:41-ig is, ott azonban leblokkolt, így az itáliaiak örülhettek, a mieinknek pedig maradt a bronz

A junior párbajtőröző fiúk magyar válogatottjában helyet kapott a még egy kategóriával fiatalabb korosztályba tartozó Bányai Zsombor, tartalékként pedig Halla Péter másik tanítványa Garzó Zsombor is. A magyar fiatalok Franciaország és Kína legyőzése után – Bányai mindkétszer pluszban végzett – a fináléban Olaszországgal vívtak. Nem mi voltunk az esélyesek és ez az összecsapáson be is bizonyosodott, de az ezüstérem is hatalmas siker.


                                                                                                 fotók: hunfencing.hu

 


Hirdetések