2013.04.11. | Vívás
Szatmári András, a Vasas fiatal, ám tehetségét már eddig is számtalanszor bizonyító kardvívója második helyen végzett a Horvátországban zajló korosztályos világverseny egyéni versenyszámában.

Porecben Szabó Bence és Riba Ferenc tanítványa venezuelai, majd fehérorosz ellenfél legyőzése után a legjobb 16 között azt a német Maximilan Kindlert verte, aki Moszkvában a legutóbbi felnőtt világkupa viadalon éppen Szilágyi Áront búcsúztatta. A folytatásban az egy hónapja Budapesten korosztályos Eb-t nyerő grúz Baszadzét ejtette ki, majd egy vérre menő asszóban egyetlen tussal diadalmaskodott az amerikai Derhswitz felett. 

Szatmári András
                                                                                            fotó: hunfencing.hu

A másik ágon az orosz Ibragimov került a fináléba, akit a felnőttek világranglistáján is az első huszonötben tartanak nyilván. Az aranyéremről döntő összecsapáson Szatmári 14:12-re is vezetett, 14:13-nál pedig a technika is ellene fordult. A mindent eldöntő tust végül az orosz vitte be, de Andrásnak az ezüst miatt sincs oka a szégyenkezésre. Így gondolják ezt mesterei is, akik szakmai szemmel nézve maximálisan elégedettek voltak vele, és fényes jövőt jósolnak neki a felnőttek mezőnyében is.


                                                                                fotó: Doba istván (archív)

 


Hirdetések