Gy. Szabó Csilla, 2024.03.02. | Kosárlabda

Remekül helytálltak akadémistáink az eddig hibátlan szezont produkáló DVTK otthonában, amely szerdán már az Euroliga negyeddöntőjében lép pályára, és hazai közönség előtt kísérli meg a legjobb négy közé jutást. A pillanatnyilag legeredményesebb magyar együttes ellen nagyszerű második félidőt produkáltunk, ám ez nem volt elég ahhoz, hogy a találkozó elején összeszedett hátrányunkat ledolgozzuk.

TIPPMIX NŐI NBI/A. Alapszakasz. 15. forduló.

DVTK HUN-THERM– Vasas Akadémia 63-53 (19-12, 20-9, 14-17, 10-15)

DVTK: Charles (4), Aho T. (2), Garbin (4), Tadic (14), Aho N. Csere: Lelik (7/3), Kányási (10/6), Grigalauskyte (20), Tenyér (), Oláh (),Vég-Dudás (2).

Vasas: Taylor (10/6), Jáhni (4), Tóth (4), Gelei (2), Salamon (2). Csere: Madár E. (11/3), Allen (14/3), Szerencsés, Budácsik (4),  Boros (2), Villányi.


Az alapszakaszban eddig veretlen, listavezető DVTK otthonába látogatott női élvonalbeli együttesünk szombaton este. Az előző fordulóban, a Szekszárd ellen mutatott jó játékunk alapján azonban akadémistáink bátran léptek pályára az Euroligában is jól teljesítő Lelik Rékáék ellen.

Az első duplát Myah Taylor révén mi szereztük, s így kétpontos vezetéssel vághattunk neki a mérkőzésnek. A házigazdák azonban gyorsan válaszoltak, egyenlítettek, fordítottak, s nem sokkal később már négy ponttal vezettek (6-2). Jáhni Zsófia két sikeres büntetőjével kicsit zárkóztunk, ám a folytatásban ismét a diósgyőriek percei következtek, így alakult ki az addigi legnagyobb hétpontos vezetésük (11-4).  Budácsik Dorottya, majd Jacaira Allen kosarával kétszer is visszajöttünk öt pontra, ám ezt a különbséget nem tudtuk a negyed végéig tartani, így nyolcpontos hátránnyal zártunk.

A második negyed sikeres diósgyőri rohamokkal indult (23-12), amit Madár Eszter egy duplával szakított meg. De csak rövid időre, s így hamarosan már 27-14-re vezettek a házigazdák. Mivel a kosarainkra duplán vagy triplán jöttek a válaszok, a félidőre már tizennyolc pontos előnyt gyűjtött össze a Diósgyőr.

A szünet után Allen triplája élesztette fel ismét a reményt (39-24), ám erre is pontosan jött a házigazdák válasza, kisvártatva pedig már huszonhárommal vezettek (49-26). Akadémistáink azonban nem adták fel, hősiesen küzdöttek tovább, a minek meg is lett az eredménye. Tóth Orsolya, Taylor, és Madár Eszter pontjaival tizenhárom pontosra sikerült csökkenteni a hátrányunkat (51-38).


Madár Eszter (szemben pirosban) határozottan védekezik a DVTK ellen

Az utolsó negyed Boros Berta kosarával indult, akihez Madár Eszter, Tóth és Jáhni csatlakozott, s ezzel a 35. percre már csak kilenc pontnyira voltunk a DVTK-tól (58-49). Két percnyi nagy csatát követően ismét mi voltunk az eredményesek Allen révén s ezzel hétpontosra csökkent a vendéglátók előnye (58-51). A végjátékban azonban az ő rutinjuk érvényesült, és magabiztosan fejezték be a meccset. Azt azonban mindenképpen meg kell jegyeznünk, hogy a harmadik és a negyedik negyedben akadémistáink szereztek több pontot. A második negyedben szerzett diósgyőri előny azonban túl nagy volt ahhoz, hogy le tudják dolgozni.

Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Először is szeretném megragadni az alkalmat arra, hogy gratuláljak a DVTK szezonjához, aminek még koránt sincs vége. Nagyon remélem, hogy elérik a céljukat és az Euroligában sikerül bejutniuk a Final Four-ba. Nagyon kemény feladat volt számunkra a mai meccs, fiatal játékosainknak még nincs annyi tapasztalatuk, hogy ezen a szinten felvegyék a harcot egy ilyen jó ellenféllel. Sajnos nem úgy kezdtünk, ahogy szerettünk volna. A második félidőben azonban agresszívebbek lettünk, vállaltuk a kockázatosabb megoldásokat és ez láthatóan kifizetődő volt. Viszont sok tiszta helyzetet is kihagytunk. Az utolsó húsz perccel azonban így is elégedett vagyok.”

Madár Eszter, a Vasas Akadémia játékosa:

„Gratulálok a DVTK-nak az újabb győzelemhez. Úgy gondolom, hogy sikerült egy jó meccset játszanunk. Az első két negyedben beragadtunk a támadásokban, nem úgy kosárlabdáztunk, ahogy szerettünk volna és ahogy terveztük. A második félidőre viszont már úgy jöttünk ki, hogy ezen javítani akartunk és jobb formában játszani. Úgy gondolom, hogy ez sikerült is, és emiatt elégedett vagyok. Nyilván van még min javítanunk, úgyhogy dolgozunk is tovább.”

Fotók: hunbasket


Hirdetések