2013.03.30. | Labdarúgás

Hiába irányította a mérkőzés nagyrészében a Vasas a játékot, a vendéglátó szolnokiak szerezték a több gólt, így övék lett a három bajnoki pont.

Szolnoki MÁV – Vasas 2–1 (1–1)
Szolnok, 1000 néző.
 
Vezette: Oláh G. (Hofbauer, Hima)

Szolnok: Pokorni – Vári, Gyagya (Tamási G., 46.), Grúz, Fritz – Sipeki, Mile – Nagy I. (Lengyel B., 90.), Busai, Mundi R. (B. Tóth, 58.), – Szepessy R. 
Vezetőedző: Kis Károly

Vasas: Szatmári Z. – Görgényi, Lucas, Mehmedagic, Kovács D. – Thiago – Cseke, Pisanjuk, Venczel (Szilágyi P., 68.) – Ádám (Kárpáti, 74.), Wilson
Vezetőedző: Dirk Berger

Gólszerző: Thiago (11-esből, 0–1, 25.), Szepessy (1–1, 33.), Nagy I. (11-esből, 2–1, 65.) 
Sárga lap: Gyagya (24.), Grúz (74.), Busai (82.), B.Tóth (84.) ill.: Wilson (58.), Venczel (65.), Thiago (91.)
Kiállítva: Lucas (72., második sárga lap után)

Az egy héttel ezelőttinél lényegesen szervezettebb futballal, már a találkozó első perceiben kezünkbe vettük az irányítást, közelről és távolról is veszélyeztettük ellenfelünk kapuját. A vezetést büntetőből sikerült megszereznünk, miután a kitörő Ádám Martint csak szabálytalanul tudták megállítani a tizenhatoson belül. Szűk tíz perccel később minden előzmény nélkül egyenlítettek a hazaiak. Lucas tétovázott a saját kapunk előtt, majd  döntő pillanatban elcsúszott, az üresen maradt támadó pedig nem hibázott. Az egyenlítés ellenére is megmaradt a fölényünk, a félidő utolsó percében, a már csak a kapussal szemben álló Jacob Wilson lábában maradt a második találatunk.

A folytatás már kiegyenlítettebb játékot hozott, kevés lehetőség adódott mindkét csapat előtt. A játékrész közepén egy szöglet után, Venczel Balázs a csúszós talajon némileg fölöslegesen elsodorta ellenfelét, a játékvezető ezúttal is a 11-es pontra mutatott, a büntető elvégzése után pedig vonulhattunk a középkezdéshez. Egyenlítési esélyeinket tovább rontotta, hogy eladott labdák miatt Lucas kétszer is kiszolgáltatott helyzetbe került, középhátvédünk mindkétszer csak sárgalap árán tudta megakadályozni a szolnokiak helyzetbe kerülését, emiatt aztán emberhátrányba kerültünk az utolsó húsz percre. A hajrában Szatmári Zoltán bravúrja mentett meg minket a harmadik bekapott góltól, míg támadóink már nem tudtak komoly gólszerzési lehetőséget kialakítani.

Tóth András, másodedző:
- Sajnálhatjuk nagyon a vereséget, mert egy olyan meccsen kaptunk ki, amikor nekünk állt a zászló. Az első félidőben megvoltak a helyzeteink, amiket bizony be kellett volna rúgni. Magabiztosak voltunk, szinte az összes párharcot megnyertük a középpályán, mégsem tudtuk gólokra váltani a fölényünket. A második félidőről már nem tudok ennyi jót elmondani, sajnos hozzá szürkültünk a hazaiakhoz, akik éltek az adódó lehetőséggel.


Hirdetések