Nagy Dániel, 2024.02.23. | Jégkorong

Immár hetedik alkalommal utaztak el a Vasas fiatal hokisai Kanadába, hogy nemzetközi tornán méressék meg magukat – a küldöttség ismét felejthetetlen élményekkel gazdagodott.

Közel két hetet töltöttek el Kanadában az U13-as korosztályú jégkorongozóink, akik a PeeWee nemzetközi viadal testvértornáján vettek részt. A megméretésen immár hetedszer szerepelt vasasos küldöttség, és most először állt össze úgy a keret, hogy – egy kivétellel – kizárólag a klubunk hokisai alkották a csapatunkat.

Québec városában számos meccs várt a fiataljainkra, akik a torna BB-kategóriájában húsz csapat közül értek oda a második helyre, ráadásul a nemzetközi, „World Cup” elnevezésű különversenyben is döntőt játszhattak, aminek szintén vasasos ezüstérem lett a vége.
 


 

„Erős csapattal utaztunk ki, mindhárom sorunk megfelelő képességű. Az első mérkőzések után pedig az is látszódott, hogy van keresnivalónk a tornán – kezdi klubunk szakosztályának edzője, Hoffmann Attila, aki már hetedik alkalommal szervezte meg az utat klubunk sportolóinak. – A viadal eredményei alapján a nemzetközi csapatok rangsora is kialakult, az első kettő pedig a „World Cup” elnevezésű ágon döntőt vívhatott egymással az utolsó előtti napon. Mi is bekerültünk ebbe a fináléba, ami büszkeséggel tölt el, attól függetlenül, hogy abban is ezüstérmesek lettünk; a Vasas-mez mellett a szervezők által készített, nemzeti címerrel ellátott felszerelésben is játszattunk. Francia, svájci, mexikói, amerikai, kanadai, román csapatokkal találkoztunk, közöttük értük el a két második helyet.”

A fiataloknak tehát hatalmas élmény volt ez a 12 nap, a hangulatra egy pillanatig sem lehetett panasz.

„Az, hogy eredményesek tudtunk lenni, érthető módon a küldöttség hangulatára is jó hatással volt. A korábbi évekhez képest több meccset tudtunk játszani, összesen tízszer léptünk pályára, intenzív volt a menetrend, ráadásul többször a Himnuszt is lejátszották a kezdés előtt, ami szintén felejthetetlen emlék marad. Volt egy-két program, amit emiatt le is kellett mondani, de ez nem baj; a sikernek köszönhetően a szervezők is megjegyezték a nevünket, akik szeretnék, ha jövőre visszatérnénk. Bízom benne, hogy a klubunk továbbra is támogatja majd ezt a túrát, akkor biztosan újra nekifutunk majd ennek a kalandnak.”

A PeeWee-n résztvevő csapat tagjai:
Tamás Gergő, Tamás Helga, Szokonya Márk, Szokonya Áron, Cetin Yusuf, Németh Martin, Szabó Zalán, Gacsári Vince Benedek, Hokky Ábel, Szabó-Kovács Máté Tibor, Rajta Gergő, Makai Kolos, Haszonits Viktor, Kerék Péter László, Bodzák Denton Dávid, Pál Dániel, Rácz Bence, Paál Barna

Hirdetések